[開箱] ASUS RT-AC3200 Tri-Band Router!! 大大隻!!

早一個星期先話物色緊隻新Router, 早兩日就有朋友講Asus隻AC3200 減價
二話不說換衫出門口, 放底錢就拎左盒野返屋企啦~

箱~ 正面

箱~ 背面

箱~ 側面

主機~ 6支香

機頭左邊有兩個制, 分別係LED同WiFi
由於個router機頭D燈係白燈, 都幾光下, 所以整左呢粒制比你熄左佢

機頭右邊係 USB 3.0

機底~ 有掛牆孔

機背~ 後邊仲有一個USB 2.0

呢個router太多功能, 一兩日未玩得晒
測試後續
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

第一板, 右手邊見到佢個Tri-Band功能, AC3200 有三條頻可用 (2.4Ghz+5Ghz+5Ghz)
佢會跟你個裝置佢睇你用邊條頻最好, 同埋佢只會用一個SSID
我另外有隻AirPort Time Capsule, 佢有2.4Ghz+5Ghz, 但係分兩個SSID, 要手動揀

早前一個post有講過ge AiProtection

USB應用

AiCloud 2.0

呢部有個雙WAN功能, 可以平衡負載

待續
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

恭喜ching有新玩具

請問幾多$入手?
E.g !$&)=$1470

請問幾多$入手?
louis3412 發表於 2015-8-3 18:24

why waste the time to use this kind of useless encoding method
if it's 1470, then just enter 1470

回覆 4# louis3412

有朋友價      
上price睇實價啦~ 堅係平左好多

請問幾多$入手?
louis3412 發表於 2015-8-3 18:24
why waste the time to use this kind of useless encoding method
if it's 1470, then just enter 1470 ...
pc1668 發表於 2015-8-3 18:42

咪係, 使乜用暗號, 即使比人知道個入手價or朋友價 又有咩問題呢?

1470 唔貴喎,我以前買AC68 都要1600

好大隻.....
屋出外好似走廊 / 隔離屋會唔會都收到WIFI

1470 唔貴喎,我以前買AC68 都要1600
mcflurry 發表於 2015-8-4 14:53

咪玩啦 RT-AC3200邊可能賣1470 跌價王Netgear都做唔到啦