[開箱] 減價入手! asus ac87u router

幫個大陸客屋企裝隻router! 佢又話要快又要平! 平時同其他friend買開asus都算ok! (其實自己都用緊隻ac66u)
咁岩asus隻ac87又減價! 今次就買來玩下! 隻router就$16xx, 個client就$14xx, 同間舖熟就平少少!
第一次買隻咁貴既client! 冇法啦! 大陸客屋企拉唔到線又話唔想用homeplug, 咁就整隻強勁client比佢!
影住兩盒野比大家睇先!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解唔想用homeplug?

Client 同Router 相隔幾遠呀?
隻Client 咁既價錢,係咪收得好好?

Client 同Router 相隔幾遠呀?
隻Client 咁既價錢,係咪收得好好?
張癸龍 發表於 2015-8-6 09:43

隻CLIENT EA-AC87應該係目前最TOP
4X4 MIMO

其實隻EA-AC87係咪屬於AP?
定只可做接收?出lan定usb?
要唔要火牛比電?

其實隻EA-AC87係咪屬於AP?
定只可做接收?出lan定usb?
要唔要火牛比電?
Moga 發表於 2015-8-6 12:25

AP / Media Bridge
出LAN的
要插牛牛俾電

搞錯咗 原來隻EA-AC87唔係新野

CHING 請問ROUTER同CLIENT分別係咪即係ROUTER同HOMEPLUG咁?

CHING 請問ROUTER同CLIENT分別係咪即係ROUTER同HOMEPLUG咁?
akiralee 發表於 2015-8-6 13:25

Homeplug其實係有線連接,係用電線做傳輸
所以同wifi係完全無關係

Homeplug其實係有線連接,係用電線做傳輸
所以同wifi係完全無關係
Moga 發表於 2015-8-6 14:48

ROUTER CLIENT 之間個關係其實係點?

WAN->CLIENT->ROUTER?