[操作疑難] 求救 NETGEAR AC750

小弟近排入手左隻NETGEAR AC750, 諗住WIFI接收得好D, 點知事與願遺
一入到房就收得好差, 小弟屋企只不過係普通公屋單位
部ROUTER SET左係聽中間冇遮冇掩, 一入房就已經收唔到
到底係AC750呢款係咁差定係我咁黑買左隻特別版, 定係有咩SETTING要搞
求師兄們指點

隻咩jr6150算數啦,比多幾十拎番去換r6220 la

加強個輸出功率試試:

無線區域 - 北美/美國(唔記得準確名稱)

5GHz手動固定149~161 channel

sunny0080 發表於 2015-8-11 13:33

R6220 wifi聽聞一樣有鑊氣 MTK野始終都係...
要換就不如換返R6200好過 起碼用返Broadcom chipsets + 256RAM

High end 全都係Broadcom

sunny0080 發表於 2015-8-11 13:33

MOLA MOLA, 用左2個禮拜左右仲邊有得換

加強個輸出功率試試:

無線區域 - 北美/美國(唔記得準確名稱)

5GHz手動固定149~161 channel ...
moonless 發表於 2015-8-11 13:34

REGION得EUROPE同RUSSIA揀

REGION得EUROPE同RUSSIA揀
solonghfc 發表於 2015-8-11 13:49

唔係掛 連個firmware都要玩特別?

你個firmware version係幾多?係咪香港行貨?

唔係掛 連個firmware都要玩特別?

你個firmware version係幾多?係咪香港行貨? ...
moonless 發表於 2015-8-11 13:52

行貨黎嫁
Router Firmware Version
V1.0.0.34_1.0.1
係咪未UPDATE最新所以咁柒

行貨黎嫁
Router Firmware Version
V1.0.0.34_1.0.1
係咪未UPDATE最新所以咁柒
solonghfc 發表於 2015-8-11 13:53

JR6150 / R6050 Firmware Version 1.0.0.36

Bug Fixes
•Fixed SOAP security issue

最新都冇加咩料...睇黎係部機本身就咁柒