[操作疑難] N56U經常入唔到admin page

每次要重開機先正常,不過過兩三日又會入唔到
點解會咁樣?

我用87u,都要等10分鐘

你有無其他router同佢撞IP?

回覆  pampam

用緊咩firmware版本?
kvic 發表於 2015-8-21 18:32

原本既firmware

你有無其他router同佢撞IP?
hkwtongme 發表於 2015-8-21 18:58

無,得一個router

無,得一個router
pampam 發表於 2015-8-21 19:31

用Wi-Fi定lan線入?upgrade到最新firmware未?
再試吓搵部電話或者其他電腦入,睇吓會唔會無咗問題,如果都有問題,攞去代理換。

回覆 1# pampam

Some versions of NOD32 or ESET Smart Security on some versions of Windows have conflicts with some Asus router admin page.

Disable NOD32 when needed.

每次要重開機先正常,不過過兩三日又會入唔到
點解會咁樣?
pampam 發表於 2015-8-21 18:00

師兄我和你都一樣問題...我問題是wifi上到.插線位唔得囉..我電腦全部用lan線的..我前日上在asus維修佢換在個新router比我..但我都覺上網都一樣有時睇tvb或youtube會load下停下囉....我就黎過保養了.我都想買過新router..不過唔知買邊個好