各臺4g plan

最近CSL就到期,打去各電訊商發覺原來都幾貴,可能自己用緊嗰個plan本身係抵,聽落好似冇咩邊個臺既plan特別attractive...

自己用緊既Plan
10GB 4G data, 無限通話分鐘,網內無限短訊,186HKD/月
查詢左兩間(我target係6gb plan)

CSL(即續約)
6GB (每月+送4GB plan) >> 即total 10GB:  $298+18,免3個月,平均~276 /month,簽24months, 送把唔知咩扇

中移
6GB(中港共用): 266/month (已+$18),用恒生卡做自動轉帳可以免2個月月費,要簽24個月,平均~243HKD/month

Smartone,未問,但應該唔會平得過以上兩間。。。42Mbps嗰啲Plan暫時未有考慮。。。

各位c兄有冇啲正plan分享下??

最近CSL就到期,打去各電訊商發覺原來都幾貴,可能自己用緊嗰個plan本身係抵,聽落好似冇咩邊個臺既plan特 ...
ihmcjacky 發表於 2015-8-23 13:32

如果注重通話質素嘅話,CMHK唔會係你首選
如果需要通話期間同時上網嘅嘅,更加唔駛考慮CMHK

如果注重通話質素嘅話,CMHK唔會係你首選
如果需要通話期間同時上網嘅嘅,更加唔駛考慮CMHK ...
kachungho 發表於 2015-8-23 22:39

想cmhk通話質素好就要手動鎖3G先得...

真係差成咁。。。

我見佢個數據中港共用好似幾吸引。。。

真係差成咁。。。

我見佢個數據中港共用好似幾吸引。。。
ihmcjacky 發表於 2015-8-24 22:40

其實佢4G上網係唔差嘅,只係一講電話就

回覆 5# kachungho
佢跌落3g 會唔會係一個地獄。。。。

你原本個plan原價幾錢?如果平過27x可考慮唔簽約幾續用。

回覆  kachungho
佢跌落3g 會唔會係一個地獄。。。。
ihmcjacky 發表於 2015-8-27 18:52

4G一講電話就跌落2g...好少跌落3g...

4G一講電話就跌落2g...好少跌落3g...
boot 發表於 2015-8-27 19:20

不過我唔係好明點解CMHK 3G要用45413。

你原本個plan原價幾錢?如果平過27x可考慮唔簽約幾續用。
mayday 發表於 2015-8-27 18:55

樓主話自己用緊$186 10G<--呢個應該係最後的無限PLAN完結後的續約offer
想唔續約但繼續用依家個價錢享用現有服務?
唔洗旨意,佢會出封信比你,話完約後收第二個價比第二個服務你"享用"