網上行 modem 替身

請問各位高人
TP-Link TD-W8960N ADSL Modem Router
可否替代網上行 30m 原來個 modem?
有乜野要 set ?

30m是VDSL

不可能插ADSL modem

回覆 2# NOC

明白
感激

回覆  NOC

明白
感激
memmemmem 發表於 2015-9-2 23:12

I use vdsl/adsl/wifi router 3in 1 from taobao rmb 100 only. ADSL/VDSL mode can be switched, very good

網上行 modem 好似經過加密
淘個番來無 特別setting 用到機會不大

8M ADSL時試過買隻TP LINK 可以取代佢本身隻modem,但30M就唔知可唔可以,如果呢加都係百幾蚊隻,可以買隻返黎試下無壞

PCCW modem要打野同打電話去開先用得...太耐冇做吾記得

網上行 modem 好似經過加密
淘個番來無 特別setting 用到機會不大
小伙子 發表於 2015-9-3 01:47

adsl/光纖 modem 都要經isp set 左先用到,自己買極大機會變廢物

adsl/光纖 modem 都要經isp set 左先用到,自己買極大機會變廢物
kofz 發表於 3/9/2015 15:27

tp link 有教你 setup 個adsl modem上網既,我而家舊居都係用tp link adsl modem連接 nxtvigator 8m上網,唔使用多個電制插多隻 wifi router

ADSL唔使ISP set的
我屋企用6M, 之前由於電話線有事, 用過隻阿爺年代的PCI BTM-04 ADSL Bridge/router來做線路測試
基本上佢會自動detect ADSL的setting
只需要自己set番VPI, VCI的數值

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊