如果只計 3G, 邊間最好?

smartone 到期想轉,屯門公路坐一次車斷十次,最好係 3定csl? 我部手機只有 3G, H+

回覆  tkkhome

一係snartobr一係csl
如果3g應該smartone最好4g csl
yuihongsss 發表於 2015-9-6 11:28

smartone 3g而家唔好,通話一樣斷左好多次...ps:我的親戚用緊

SmarTone 3G個performance其實同4G差唔多,除左上載大file、VoIP同埋latency,而我只見過SmarTone有這個現象。

SmarTone 3G個performance其實同4G差唔多,除左下載/上載大file、VoIP同埋latency,而我只見過SmarTone有這 ...
evantkh 發表於 2015-9-6 11:58

如果係咁佢個4G真係幾垃圾下,我既認知係4G照計收得好過3G, 4G發展幾年了,3G 個頻譜好似又少左,應該4G好一些才對

如果係咁佢個4G真係幾垃圾下,我既認知係4G照計收得好過3G, 4G發展幾年了,3G 個頻譜好似又少左,應該4G ...
tkkhome 發表於 2015-9-6 13:14

我就覺得佢個3G同人地個4G差唔多,分別在speed同latency,睇網頁唔係好覺。至於佢自己個4G,就連speed都同自己個3G差唔多。

頭先講錯左,smartone個4G只係上載快,下載唔快。