今日深圳灣過關,我的電訊商給了我無比驚喜

上個月深圳灣過關,未出關口就已經收到 sms 話你已經用左500蚊漫游,嚇到我即刻 disable 個sim卡,到今日又過關,直頭今日睇真d, 架巴士岩岩過左天橋就轉左R, 我先至知唔好話巴士都未落,未見到關口個樣就要換卡了,唔係自己個荷包會好傷…

回覆 1# tkkhome

深圳灣...一上天橋就好換卡

BTW $500 有無講數

電話冇關漫遊數據?

我幾年前就打左電話去 disable 左個"漫游 data", 一個月後因為一些事我打電話只係話開番個數據服務,點知佢連我漫游數據都開埋,三年後既上個月收到 sms 後同佢個高級 duty 理論,佢話"數據" enable, 包埋"漫游數據" enable, 呢d 係常識, 呀公呀婆都知,咁樣捉我字失

我幾年前就打左電話去 disable 左個"漫游 data", 一個月後因為一些事我打電話只係話開番個數據服務,點知佢 ...
tkkhome 發表於 2015-9-8 17:39

點解不在電話關了個數據漫遊????

手機打字驚斷,分開兩次,唔好意思,收到 sms 500 唔代表埋數係500,最後比左個八折都差不多600, 我一向記得自己有打電話 disable, 所以無 care 過電話有無 disable 到

電話OFF左數據漫遊咪得囉..電視都有教.

我幾年前就打左電話去 disable 左個"漫游 data", 一個月後因為一些事我打電話只係話開番個數據服務,點知佢 ...
tkkhome 發表於 2015-9-8 17:39

呀公呀婆都知! 但我唔係呀公呀婆,所以唔知.

試過用3關左數據漫遊都收我日費,嗰次之後我喺兆康就已經關機。

試過用3關左數據漫遊都收我日費,嗰次之後我喺兆康就已經關機。
hugo2005 發表於 2015-9-8 18:22

我超黑仔,老婆用3,用 note4, 過關轉 sim primary, 數據漫游有時會自己 enable 番,後來 up 到 5.0.1 就無事了,到最後當然打電話去 3, 由 server disable, 不過原來佢地 setting 係漫游連住 telephone, 要停就連直線 telephone 都要停