唐樓 舊樓 數記4G無限PLAN已經沒落, 又要用返PKKW

現時數記4G無限PLAN只支援手機 不支援其他裝置(例如USB MODEM)

如果要插USB MODEM無限上網, 最低消費要10GB PLAN + 無限服務,每月最少$6XX
各位師兄要續約/開新約要留意下

現時數記4G無限PLAN只支援手機 不支援其他裝置(例如USB MODEM)

如果要插USB MODEM無限上網, 最低消費要10G ...
pkboy 發表於 2015-9-9 14:50

用 「流動裝置」PLAN﹐無講只限電話用的(不過都無話USB MODEM 可以)﹐可以升級上無限。
http://www.smartone.com/tc/mobil ... ed-device-plans.jsp

但係「智能手機」PLAN﹐已經在條款講明只限手機便用。
http://www.smartone.com/tc/mobil ... allowance-plans.jsp

以數記的小家野﹐前者可能真係check你係唔係平板﹐後者真係check你唔係手機便block數據。

PS. 在其他froma已經有人講真係非手機(eg. 平板)會block 數據。
而問題係......數記好似無講電話的定義﹐即係我部 Z3TC 有通話功能﹐他們可以講係平板﹐我可以講係手機﹐只係增加爭議。

用 「流動裝置」PLAN﹐無講只限電話用的(不過都無話USB MODEM 可以)﹐可以升級上無限。

但係「智 ...
peter_chan 發表於 2015-9-9 17:00

流動裝置plan個PDF條款入面冇講唔可以用手機,但流動裝置plan係冇左WiFi通話。
流動裝置plan肯定可以用modem,modem都係流動裝置,而且modem個list下面有寫可以選用流動裝置plan。

流動裝置plan個PDF條款入面冇講唔可以用手機,但流動裝置plan係冇左WiFi通話。
流動裝置plan肯定 ...
evantkh 發表於 2015-9-9 17:12

流動裝置PLAN係可以用到USB MODEM , 但係如果要無限上網要用10GB以上既PLAN
無限上網PDF條款2.1有寫明

但係「智 ...
peter_chan 發表於 2015-9-9 17:00

流動裝置PLAN係可以用USB MODEM, 我已經打去客服度查證過, 而且仲有客服既聯絡方法和職員號碼確實

流動裝置PLAN係可以用USB MODEM, 我已經打去客服度查證過, 而且仲有客服既聯絡方法和職員號碼確實 ...
pkboy 發表於 2015-9-9 17:46

買部cheap cheap 4G機長插做modem都得啦...

少左ed 4日150g既人,應該會快好多

買部cheap cheap 4G機長插做modem都得啦...
pkf 發表於 2015-9-9 19:46

你未聽過數記的cheap精野咩,如user 自己唔作特別改動,會變晒手機版網頁。

我估更cheap 精的事,可以隨時發生。

你未聽過數記的cheap精野咩,如user 自己唔作特別改動,會變晒手機版網頁。

我估更cheap 精的事,可以隨 ...
peter_chan 發表於 2015-9-9 20:35

可唔可以分享下有啲咩cheap精野

流動裝置plan肯定 ...
evantkh 發表於 2015-9-9 17:12

究竟Z3TC 係手機定係平版(流動裝置)?

我日日用來講電話﹐在我角度係電話﹐在數記來講大既係平板掛?

數記好似無講電話的定義﹐但係又講個plan只限電話用﹐有客要嘈﹐數記未必有勝算。

以前人仔台好清晰﹐直接講屏幕大細去做定義﹐個plan是否可以使用﹐免爭議。

PS. 小弟無用數記的。