[測試] 成功申請聰明台家居寬頻

剛安裝了500M....check 過ip....係hkbn 的......

本身冇用過hkbn , so far 都ok 既, 但唔知係唔係我電腦慢, 頭先有幾下load hkepc 有d 慢.

上圖

申請埋家居電話. 但仲未有時間去測試..得閒會試..

琴日買左家居電話.....立即試下用佢地個電話服務......overall 都幾正.....冇delay, 但音質比pccw 插線果d就差小小...但覺得可接受.

同埋數碼通家居電話...包左好多增值服務( 有冇用就見仁見智 )...但絕對加多18蚊係抵既, 但當然...如果用手機都取代度, 18蚊都唔使比多...

電話係家+電話,定係用HKBN

我都想申請, 請問你幾錢一個月?

回覆 1# hkmix

是由聰明台師傅,定薄餅台師傅安裝?

剛安裝了500M....check 過ip....係hkbn 的......

本身冇用過hkbn , so far 都ok 既, 但唔知係唔係我電腦慢 ...
hkmix 發表於 2015-9-19 23:01

因為啱先EPC個Server又好似死死哋咁。
其實都已經好習慣每晚EPC臨近十一點都會死死哋咁………

我都好有興趣想知佢個家居電話係邊一隻。

電話係家+電話,定係用HKBN
WCC 發表於 2015-9-19 23:09

唔係家 + 電話, 只係網絡電話, 我見個盒係Cisco, 好似好專業咁

我都想申請, 請問你幾錢一個月?
deltax 發表於 2015-9-19 23:19

500M 免6個月, 未計18 蚊家居電話費

回覆  hkmix

是由聰明台師傅,定薄餅台師傅安裝?
TH30 發表於 2015-9-19 23:30

件衫紅色, 印住ST 寬頻, 我諗係ST D STAFF

唔係家 + 電話, 只係網絡電話, 我見個盒係Cisco, 好似好專業咁
hkmix 發表於 2015-9-19 23:49

CISCO ATA,佢D盒接好左個ONT port 2,師傅打上去IVR跟住就開通嫁啦,HKBN D PON客都係用ATA

件衫紅色, 印住ST 寬頻, 我諗係ST D STAFF
hkmix 發表於 2015-9-19 11:51 PM

仲要養班師傅咁重皮?