因為唔夠Port位,想加Switch………

唔知腦場賣緊嗰啲平價嘅TP-Link 1000M 8 Ports Switch,食唔食得晒500M呢?

點解你唔係諗router食唔食得哂反而諗隻switch食唔食得哂???

E家一般買switch都係gigabit switch, 除非你用到網上唅10G光纖, 如果唔係一定夠!

E家一般買switch都係gigabit switch, 除非你用到網上唅10G光纖, 如果唔係一定夠!
MobyDick 發表於 2015-9-20 16:17

因為依家需要擴展嘅部分,已經有隻淘落嚟嘅Cheap雞 Gigabit Switch用緊,但係最近行過Speed Test,只係得百幾Mb,二百都係車邊。

點解會問TP-Link嘅平價Switch,係因為唔想花太多錢落去搞,反正唔係我用。
所以,平平地,百零廿百蚊,都可以考慮搞搞佢,太貴嘅話,就維持現狀算數。

點解你唔係諗router食唔食得哂反而諗隻switch食唔食得哂???
supergag 發表於 2015-9-20 15:20

因為用緊隻Router係無問題,所以唔需要考慮Router部分。

tp 我現在在用 最好吊起來 或者放在通風地方 我試過過熱死機 速度去到70-80MB

因為依家需要擴展嘅部分,已經有隻淘落嚟嘅Cheap雞 Gigabit Switch用緊,但係最近行過Speed Test,只係得 ...
mdws2002 發表於 2015-9-21 00:07

介唔介意講下邊隻牌子? 因為我都想買隻Gigabit Switch黎用, 如果得100幾200M, 好似唔多店,

介唔介意講下邊隻牌子? 因為我都想買隻Gigabit Switch黎用, 如果得100幾200M, 好似唔多店, ...
hkmix 發表於 2015-9-21 10:08

依家用緊嗰隻叫天浩網絡8 Ports 10/100/1000交換機。
淘寶人仔$100有找。
就係因為唔係太掂,所以想睇下有冇師兄推介啲替代品。

依家用緊嗰隻叫天浩網絡8 Ports 10/100/1000交換機。
淘寶人仔$100有找。
就係因為唔係太掂,所以想睇下 ...
mdws2002 發表於 2015-9-21 10:31

http://world.taobao.com/item/521 ... 4.0.0.sZ4ne6#detail

我都搵緊.....唔知呢隻店唔店...

B-LINK 大陸品牌, 之前用過呢隻usb wifi adapter, so far so good, 冇咩大問題.,.

諗緊會唔會唔足速.....

D-link

我都搵緊.....唔知呢隻店唔店...

B-LINK 大陸品牌, 之前用過呢隻usb wifi adapter, so far so go ...
hkmix 發表於 2015-9-21 10:49

呢隻我都好似有。
都係唔係咁得………