[操作疑難] 請問點樣可以用返舊有既號碼

是咁的...

之前寛頻續約比左個GIFT我,6個月數據+話音PLAN
不過要我出個新號碼先可以用到個PLAN
因為我本身係佢地台既現有客戶

其實我個約下個月約就到期,原本諗住可以完左約用佢地送比我呢個半年免費PLAN
但係佢地就話唔可以用返舊冧把,要用一個新既冧把
但我就好想用返原本舊有果個
之后我再問佢地,佢地話其實有個方法可以用返舊冧把,又可以用到個PLAN
不過佢地話唔可以同D客講,要我自己諗到又向佢地提出先得

但我就諗極都諗唔到係咩方法
有無高手知道,可以幫幫忙

轉去人仔儲值咭再轉番去

轉去人仔儲值咭再轉番去
NeTZoO 發表於 2015-9-20 19:44

樓上師兄正解

咁係咪用返本身個台D儲值咭都可以?
其實我未用過儲值咭,可唔可以講多D個做法
THX

咁係咪用返本身個台D儲值咭都可以?
其實我未用過儲值咭,可唔可以講多D個做法
THX ...
superroy 發表於 2015-9-20 20:26

轉台一定要第二間電訊商
最快5日左右轉到過去,成本100蚊

我都係問呢度ching諗住今個星期轉去人仔儲值咭,
佢地話普通門市都做到轉台

回覆 5# NeTZoO
其實我個約下個月8號到期
個SALES話要走左三個月之后可以返去當新客戶
但到時我封GIFT信已經無效

點搞?

回覆  NeTZoO
但到時我封GIFT信已經 ...
superroy 發表於 2015-9-20 21:28

問佢開左台先,之後轉得唔得?
唔係下下夾到約滿麻

回覆  NeTZoO
但到時我封GIFT信已經 ...
superroy 發表於 2015-9-20 21:28

儲值卡成本$48 -實用$46  或 $78 (買卡開卡)﹐每月乜都唔用扣$2﹐飛線服務$15/月。

6個月即係 $2x6 + $15 x6 = $102
買$78卡﹐再適時增值$30﹐便可用足6個月。

免費卡出number﹐之後飛線﹐當係用優惠價用6個月的 "免費"服務。
之後﹐你轉唔轉番原有 number 去你用緊的台﹐閣下自己決定。

不過﹐帶NUMBER去儲值卡﹐一定要去門市辦手續。
https://www.hk.chinamobile.com/t ... ices-localtalk.html

ps. 張免費sim﹐都唔知6個月後收你乜野價﹐直接6個月後停用斷尾好過。