[操作疑難] 請問私樓只有PCCW用家,寬頻比開什麼價錢呢?

請問私樓只有PCCW用家,寬頻比開什麼價錢呢?

$208起視乎速度而定

$208起視乎速度而定
maxlau1985 發表於 2015-9-22 17:52

$208 是幾快呢? 如果300M, 及1000M 請問分多幾錢?

獨家,幾多都要比啦

獨家如果唔係HKT Premier係$298/338/388 300/500/1000Mbps
有HKBN就減90蚊

如果我個幢有PCCW and i-cable, 是否都算是獨家呢?

如果我個幢有PCCW and i-cable, 是否都算是獨家呢?
keemic77 發表於 2015-9-22 19:47

冇得咁計的, 要睇下你大廈新定舊...

我呢邊之前都係得pccw 同 icable, , pccw 開價298 @ 8M, 冇free 月費.

冇得咁計的, 要睇下你大廈新定舊...

我呢邊之前都係得pccw 同 icable, , pccw 開價298 @ 8M, 冇free 月 ...
hkmix 發表於 2015-9-23 10:31

其實 PCCW 都有同我報左 $268, 300M, free 250 welcome coupon, 沒有其他師兄優惠了.

其實 PCCW 都有同我報左 $268, 300M, free 250 welcome coupon, 沒有其他師兄優惠了. ...
keemic77 發表於 2015-9-23 11:17

地區唔同, 冇得咁計的...

就好似我咁, 298M 得8M, 其他人有1XX $ 500M ETC.

人地可能有好多選擇, 所以PCCW 先會平比你, 如果獨市, 你一係用一係唔用, 冇第3個方案.

地區唔同, 冇得咁計的...

就好似我咁, 298M 得8M, 其他人有1XX $ 500M ETC.

人地可能有好多選擇, ...
hkmix 發表於 2015-9-23 11:20

明白了解這是市場來定價.多選擇就比多D優惠你, 無選擇唯有被屈機接受.