天水圍天耀寬頻"求狀況"

而家用緊HKB* 100mb 11月尾合約到期

諗緊轉個500mb 出海好既上網

hkb* 得 100

Netvigat** 有100/500/1000

我只係問過依兩間

Netvigat** 上網有沒問題?

我屋企多數上大陸網追劇 玩美服台服遊戲 會唔會成日斷線?

10樓有 Netvigat** SPEEDTEST
11樓有 HKB* 100mb SPEEDTEST

更新29/11/2015 Netvigat** 天耀 SPEEDTEST
http://www.speedtest.net/my-result/4871813376

大陸劇用PCCW?....伏爆你

回覆 2# DGCNYO

Netvigat** 上大陸網好差?

天下烏鴉一樣黑

回覆 1# qwert1243

天耀用緊hkxn 100mb
用芒果盒繁忙時間 20:00左右 用tv app睇就好暢順

而天盛苑~~~
用緊pxxw 光纖500mb + 樂視tv
基本上繁忙時間20:00左右任何tv app都lag 爆(除左樂視)
但係用電腦經網頁睇就問題不大

因為冇打online game,就唔知係咪成日斷線

回覆 5# chan0103

聽你禁講....好似有啲伏味....不過屋企人多數用電腦上網睇...

我係聽人講佢出海頻寬最多先諗Netvigat**

回覆 6# qwert1243

如果你用緊bb100 冇咩問題又有靚續約價 , 就唔好轉喇
多一事不如少一事,你打online game 斷線事少
屋企人睇片lag的話,你一定hi 爆

回覆  chan0103

聽你禁講....好似有啲伏味....不過屋企人多數用電腦上網睇...

我係聽人講佢出 ...
qwert1243 發表於 2015-10-19 17:20

出海係PCCW勁,但HKBN都未死,但翻大陸

PCCW快都無用,玩block己經死得.....

回覆  qwert1243

如果你用緊bb100 冇咩問題又有靚續約價 , 就唔好轉喇
多一事不如少一事,你打online gam ...
chan0103 發表於 2015-10-19 17:34

岩岩就成個DISCONNECT左.....  打完電話去 話聽日搵師父黎睇

出海係PCCW勁,但HKBN都未死,但翻大陸

PCCW快都無用,玩block己經死得..... ...
DGCNYO 發表於 2015-10-19 17:35

如果係大陸果邊BLOCK 都仲可以用VPN救  最怕係LAG同斷線

回覆 3# qwert1243

HKBN呢期夜晚上大陸真係食左屎,PCCW好好多 轉左實冇後悔