現在買ASUS 68u是否太遲

今日行過腦場見 ASUS 68u 減價,不過千元,
終於平過 R7000小小,
今次真係頭痕唔知入邊部好!!!
各位有無好建議呢!!!  Thank

本來想睇吓部S記RT1900ac,睇吓sale點推這部router,
但見到部68u又減咗價,
所以不知所措了。

點會太遲?而家啱啱減價跌破一千先係最啱嘅時候,起碼未來一段長時間應該都會維持呢個價,我反而後悔自己買早咗兩個月,貴咗二百幾蚊⋯

其實一般家用router嚟講以AC68U同R7000既功能已經係最好最適合了,再勁嘅router根本係速度上已經冇乜分別,大部份家用器材嘅接收上根本發揮唔到再上一級router嘅功能,再勁嘅功能都用唔著亦冇乜意思

(Sent from HKEPC iPhone app)

始終是約兩年前的產品,
現不過千元真係好吸引!,
但概念上有新就買新,
所以咁頭痕咁囉…!

始終是約兩年前的產品,
但概念上有新就買新,
所以咁頭痕咁囉…! ...
ontheway 發表於 2015-11-13 17:36

其實router出咗一、兩年反而更好,因為firmware會較為成熟穩定,新出嘅router反而成日因為firmware仲有好多問題而有鑊氣(睇asus官網見AC87U到而家5G wifi仍然出現問題未解決到)

(Sent from HKEPC iPhone app)

都係睇價錢 ~$1000 唔係 AC68 就 R7000, 無咩其他好揀

始終是約兩年前的產品,
但概念上有新就買新,
所以咁頭痕咁囉…! ...
ontheway 發表於 2015-11-13 17:36

早買早享受,遲買平幾舊.

等到好似MU-MIMO呢啲新嘢普及(有client support)嗰陣再買依家出啲"新router"都未遲

Ac68u宜家入都夠你用幾年啦老友
使乜頭唔頭痕
Gigabit lan wan 又三支香天線
仲有佢自家ddns 用同VPN server
有乜好煩惱~

via HKEPC Reader for Android

剛剛昨天買左部,999
用3年就又買過新既,如果有新制式.