求防水, 夜視, 錄影功能的IP Cam

住頂樓連擁有天台業權,  經常有閒人走上天台, 但因走火警情況, 不能把天台門上鎖, 想裝個CAM監測天台情況,

防水, (其實可裝在蓬底, 只是驚撇雨)
家中有router, 天台可收到Wifi, 可以不必駁LAN線,
需要在手機/電腦看到即時情況, 亦需要錄影功能
可以在家中遙控鏡頭上下左右, 有廣角更好

剛剛才開始研究, 請問如果$800以下有冇好選擇?? 謝謝大家

咁裝左CAM,都5可以防止有人走上去天台架WO,講返轉頭,我自已就用HIKVISION

個啲閒人喺咪住客嚟?

唔喺就驚啲啦

裝隻類似push bar嘅門,一推就會響,咁樣好過啦
不過價錢就…

不過價錢就…
C-Leung 發表於 2015-11-19 10:22 PM

小型門磁警鐘十二蚊店有售 

不過價錢就…
C-Leung 發表於 2015-11-19 22:22

小心半夜三更有人闖入﹐人又捉唔到﹐第二朝比街坊黑面。

咁裝左CAM,都5可以防止有人走上去天台架WO,講返轉頭,我自已就用HIKVISION
ckl20002003 發表於 2015-11-19 20:06

起碼可以警惕作用, 擺到明影住你唔好搞搞震

個啲閒人喺咪住客嚟?

唔喺就驚啲啦
Strike_Zero 發表於 2015-11-19 20:23

有巡樓的看更, 抄水錶的抄錶員<---這倆不太問題, 一向有規舉

另有升降機維修員, 經常性天台Lift機房內外有煙頭

曾經有懷疑低層住客偷走花盤, 水筒

近期大廈出通告發現有外來人進入

回覆 6# peter_chan

咁呢樣唔怪得擁有權嘅樓主喇,係人地入侵私人地方

回樓上,門磁太微型,一般人未必會為意

不過價錢就…
C-Leung 發表於 2015-11-19 22:22

度門屬於公家的, 冇理由要我出錢裝, 加上我經常都要出入天台