想問下PCCW HG863壞左,佢地係咪會乘機換另一款派假ip modem?

係就pk

請問如何壞呢?

係就pk
derekwa 發表於 2015-11-21 20:05

即使比雙最PK 的8045給你都無問題﹐因為你無家居WIFI﹐所以唔會開wifi router 功能﹐會同你隻863一樣﹐只係做番最基本的光纖機功能。

註 : 假設你沒有使用PCCW 提供的附加router (家居wifi服務)。

即使比雙最PK 的8045給你都無問題﹐因為你無家居WIFI﹐所以唔會開wifi router 功能﹐會同你隻863一 ...
peter_chan 發表於 2015-11-21 22:02

我有用佢屋企wifi(因早期係hg863+Linksys router的方法給客戶)變相有2個ip可以用

在PKKW 的立場, 在你本身使用之 HG863 + Linksys 的組合若果要換成HG8045 這樣就叫做 [升級], PKKW並不會主動幫你升級的, 請放心!!

在PKKW 的立場, 在你本身使用之 HG863 + Linksys 的組合若果要換成HG8045 這樣就叫做 [升級], PKKW並不會主 ...
eric.ho 發表於 2015-11-21 23:49

thx

在PKKW 的立場, 在你本身使用之 HG863 + Linksys 的組合若果要換成HG8045 這樣就叫做 [升級], PKKW並不會主 ...
eric.ho 發表於 2015-11-21 11:49 PM

之前PCCW主動話升我隻HG863變wifi modem, 我即刻收佢皮
因為尼度有d ching奶咗野

之前PCCW主動話升我隻HG863變wifi modem, 我即刻收佢皮
因為尼度有d ching奶咗野 ...
JIMillim 發表於 2015-11-22 00:16

但唔升的話,會否用唔到?

請問如何壞呢?
LEARZA 發表於 2015-11-21 21:02

部hg863已用了5年,驚有壞的一天

但唔升的話,會否用唔到?
derekwa 發表於 2015-11-22 12:38 AM

PCCW話送家居wifi服務, 不過當時已經有唔少人中招
我隻HG863用咗四年幾, 完全無問題, 真係壞咗咪叫PCCW換囉, modem又唔係自己野, 唔使錢