請問用那款 路由器 適合? OnHub2, AirPort Extreme, RT-AC87U...

主要需求如下
1. 支援1000M寬頻
2. BT不會死機
   BT超高用量 (200任務以上)
3. 可支援十幾部裝置同時連 WIFI
   機頂盒. TV. PS4, 幾部手機. 幾部平板... 等等

Google OnHub2
Apple AirPort Extreme
ASUS RT-AC88U
ASUS RT-AC87U
ASUS 系列

請問用那款 路由器 適合?

Airport Extreme WAN-LAN NAT throughput 不足 500M

唔好買AC87U, 5Ghz問題仲未修復

主要需求如下
1. 支援1000M寬頻
2. BT不會死機
   BT超高用量 (200任務以上)
3. 可支援十幾部裝置同時連 WI ...
Hapinwe 發表於 2015-11-22 17:29

200個任務我唸一般家用router未必頂得順, 坦白講......
你上SMB級嘅router又唔係呢個價錢
WiFi十幾部就其實濕濕碎

用開用兩部ROUTER會唔會好啲?

200個任務我唸一般家用router未必頂得順, 坦白講......
你上SMB級嘅router又唔係呢個價錢
WiFi十幾部就其 ...
Advanced Ivan 發表於 2015-11-24 14:00

Ubnt law....

唔好買AC87U, 5Ghz問題仲未修復
sunderstan 發表於 2015-11-24 13:20

咩問題

用開用兩部ROUTER會唔會好啲?
madmacuser 發表於 2015-11-24 14:11

唔會...因為得一隻做NAT, 另外一隻齋做switch其實無咩loading

咩問題
benny8888 發表於 2015-11-24 19:21

5G之前因為Quantanna個driver寫得唔好, 果期間間D AC2400 5G都有D小毛病
宜家問題應該已經解決, 我公司隻AC87U其實真係一直都無事, even初初大家都嘈緊果段時間
如果真係仲擔心, 可以上AC88U, 用返Quadcomm, 不過當然價錢就.......