轉台之後條線係咪剪得

本身用netvigator, 轉咗smartone , 想問原先netvigator 條fibre 係咪可以剪咗佢, 下次用翻先再是拉過

本身用netvigator, 轉咗smartone , 想問原先netvigator 條fibre 係咪可以剪咗佢, 下次用翻先再是拉過:redfa ...
hobt4213 發表於 2015-11-23 12:33

下次你用番﹐用舊線的話﹐會收你$680啟動費。用新線的話會收你 $680 安裝費。

你鐘意用邊個TITLE 收你錢

回覆 2# peter_chan

啟動費有無得收平啲

回覆  peter_chan

啟動費有無得收平啲
hobt4213 發表於 2015-11-23 15:39

都係$680

點都要收你錢﹐連帶ADSL 升上光纖都要(非PCCW本身問題引起)。
http://www.netvigator.com/chi/pages.php?url=charge

下次你用番﹐用舊線的話﹐會收你$680啟動費。用新線的話會收你 $680 安裝費。

你鐘意用邊個TITLE  ...
peter_chan 發表於 2015-11-23 13:49

咁樣講法,咪即係轉走咗之後,咪再用佢……?

太多線會唔會塞左條入屋喉

其實安裝費這個東東又唔係咁死嘅!! 通常有一大半會有超市禮卷回贈番!!

都係$680

點都要收你錢﹐連帶ADSL 升上光纖都要(非PCCW本身問題引起)。
...
peter_chan 發表於 2015-11-23 15:46

佢邀請你 升到200m 試過話 免收費
不過我 拒絕佢
因為100m  我夠用 又唔想佢來拉線

太多線會唔會塞左條入屋喉
留白兄 發表於 2015-11-23 17:25

所以﹐如非必要都唔好cut舊線﹐以免三幾年之後再拉新線時﹐條喉已經塞爆﹐到時真係攞黎煩。

除非﹐有人肯幫你由頭到尾抽走條線﹐即係由分層光纖箱開始去到入屋後﹐成條線抽出來。