今日收到信,68蚊月上網,100mb dl----30mb up。

24/36月約,乜Q like100,下面印HKT logo。http://www.like100.hk
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有冇高清小小既圖:titter:下邊D細字睇唔到條款:p:

整個新名 like100,似乎終於瞓醒啦。

終於知道光纖唔可能短時間做到,adsl 又係趕客之源,vdsl2 又有了一段時間,又可用原有的電話線。

vdsl2的確係做到升級之間的斷層,做2者之間的緩衝,令到班客有得升上合理速度,可以留舊客。

一直唔明老電為何一直唔肯把adsl升vdsl2,真係走好多客,損失唔少時間,計計埋埋損失好多好大。

終於知道光纖唔可能短時間做到,adsl 又係趕客之源,vdsl2 又有了一 ...
peter_chan 發表於 2015-11-24 20:42

Like=似

終於知道光纖唔可能短時間做到,adsl 又係趕客之源,vdsl2 又有了一 ...
peter_chan 發表於 2015-11-24 20:42

佢繫想搶返D要便而吾需要特別快的客戶,因為一般家庭100m夠用有突。當然唔包括村屋

人地光纖係100UP&100DL, 始終差一段
LINGLING1103 發表於 2015-11-24 21:08

其實一般家用﹐有WEB CAM 2-3支﹐有30M 的upload都好夠用。

當然﹐用來起FTP, Server 這一類upload需求大的用途﹐30M 的確係吃力的。

不過﹐用家咪自己計下數值唔值得join囉。
無競爭對手﹐獨市的情況下﹐你想用ADSL 定係 VDSL2 服務。
而ADSL 好明顯係唔夠今天的應用需求﹐有得升﹐你升唔升?

Like=似
aabbccdd92 發表於 2015-11-24 21:14

因為upload只有 30M﹐所以用 Like 去做分野﹐唔好令客仔以為等同光纖上載同速。

同埋個價都OK

via HTC TyTN II

村屋朋友有冇得升級呢?

via HTC TyTN II