香港寬頻個光纖盒得1粒燈上唔到網有冇人知衰咩??

香港寬頻個光纖盒得1粒燈上唔到網有冇人知衰咩??

回覆 1# chris_

九成壞左 CALL HKBN啦

有可能係條光纖斷左

回覆  chris_

akiralee 發表於 2015-12-2 14:59

小弟呢幾年都間唔時出現呢個問題,師傅上過黎幾次,條光纖check過換過,部機換過一次,都係咁,絕對係HKBN signal問題。
最弔詭CS永遠俾唔到答案你,一味話搵師傅上黎,但係次次都幾個鐘至半日就resume正常返,然後師傅照上黎,話乜事都冇。平均一兩個月一次,無限loop。

我上個星期都係咁,得power燈,call hkbn第2日黎話係電話房個plug插鬆左,打左新頭就用到

via HKEPC Reader for Android

回覆  chris_

akiralee 發表於 2015-12-2 14:59

唔該晒

有可能係條光纖斷左
KinChungE 發表於 2015-12-2 15:29

下 我冇郁過佢喎

小弟呢幾年都間唔時出現呢個問題,師傅上過黎幾次,條光纖check過換過,部機換過一次,都係咁,絕對係HKB ...
羊毛球 發表於 2015-12-2 15:29

咁最後有冇解決到

我上個星期都係咁,得power燈,call hkbn第2日黎話係電話房個plug插鬆左,打左新頭就用到

via HKEPC Reade ...
gustlee 發表於 2015-12-2 16:38

我都估係咁, 星期1見佢有人整完野, 但奇怪當晚上到, 係第2晚就上唔到

小弟呢幾年都間唔時出現呢個問題,師傅上過黎幾次,條光纖check過換過,部機換過一次,都係咁,絕對係HKB ...
羊毛球 發表於 2015-12-2 15:29

我以前都試過幾次, 無啦啦冇左光
唔理佢幾個鐘又有翻