有無村屋既pccw用戶 晚晚都可以上網勁慢

次次打打下機都勁高Ping 上網又慢左
真係頂唔順

我住元朗 通常夜晚12點慢到接近上唔到

ADSL 個upload得30~80KB/s丁屎咁少, 容乜易爆, 一爆就ping time暴升.
你一係用4G, 一係等萬匯入HKBN, 一係好似我咁科水裝HKT FTTH.

我用500M, upload比條爛鬼6M電話線多足足1000倍先叫夠用.

ADSL 個upload得30~80KB/s丁屎咁少, 容乜易爆, 一爆就ping time暴升.
你一係用4G, 一係等萬匯入HKBN, 一係 ...
Brainstomer 發表於 2015-12-3 01:35

死都唔科水啦, PKKW 咁PK, 其實PKKW 可以UPGRADE 哂所有ADSL 上VDSL, 不過佢好似唔上心咁, 一直都唔肯做快O的, 依家HKBN 來料啦先叫快少少, 等得PKKW來, 萬匯都鋪好哂光纖啦!

你一係用4G, 一係等萬匯入HKBN, 一係 ...
Brainstomer 發表於 2015-12-3 01:35

how much to get FTTH @@

how much to get FTTH @@
wfcda 發表於 2015-12-3 11:14

5位數字啦

5位數字啦
Brainstomer 發表於 2015-12-3 12:38

5位數字包地喉拉到家門幾長線? 另點樣申請?

回覆 7# derektang

同問 thanks!

5位數字包地喉拉到家門幾長線? 另點樣申請?
derektang 發表於 2015-12-3 13:41

掘咗廿幾米地新做DP箱,入屋喉自備

最緊要搵到接頭人睇位報價收支票。

死都唔科水啦, PKKW 咁PK, 其實PKKW 可以UPGRADE 哂所有ADSL 上VDSL, 不過佢好似唔上心咁, 一直都唔肯做 ...
kentck 發表於 2015-12-3 10:23

現時有8Mbps,村口又有設備箱先有機會做VDSL。
6Mbps或以下o個啲條電話線過長,8Mbps ADSL都行唔到嘅,升VDSL都無幫助。