[操作疑難] 有關HKBN Cut Form

是咁的,下月31日完約,但暫時續約Offer都貴過現有Plan,所以決定Send Cut Form。

現時用緊BB100 + HKBN Wifi(極速王組合)[見圖1]。

填到取消"極速王"服務部分(內容指不包括其Wifi服務)[見圖2],咁我係咪要係填埋取消"HKBN Wi-Fi流動寬頻計劃"[見圖3]?如是,服務賬號係咪填返"極速王"組合果個編號?

圖1:

圖2:

圖3:
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

佢應該default同你tick左(如圖)
應該取消到喎

佢應該default同你tick左(如圖)
應該取消到喎
s_william 發表於 2015-12-20 17:37

我係網上dl form自己填
(圖2中的tick是我輸入的)

填到取消"極速王"服務部分(內容指不包括其Wifi服務)[見圖2]
ikw0211 發表於 2015-12-20 05:06 PM

圖二
tick左手面兩tick
咪即係要求同一賬號下的有線同wifi(及musicone/2b app/0030/56k/email)乜Q都cut囉
好清楚

圖二
tick左手面兩tick
咪即係要求同一賬號下的有線同wifi(及musicone/2b app/0030/56k/email)乜Q都cut ...
TH30 發表於 2015-12-20 22:25

“包括但不限於...”,我就係唔明佢點解咁寫。
而唔直接寫“包括...”

Anyways,多謝呢位Ching解答。

“包括但不限於...”,我就係唔明佢點解咁寫。
而唔直接寫“包括...”
ikw0211 發表於 2015-12-20 10:51 PM

include but not limited to 是法律文件常用詞
或者咁
你遮住唔睇括號內的文字,會否清楚些?

其實可以打電話去cut,叫佢乜Q都cut晒!

去佢鋪頭cut一了百了

include but not limited to 是法律文件常用詞
或者咁
你遮住唔睇括號內的文字,會否清楚些? ...
TH30 發表於 2015-12-20 23:03

係既,唔該晒!

其實可以打電話去cut,叫佢乜Q都cut晒!
mayday 發表於 2015-12-20 23:53

呢個真心唔知,謝提醒。

去佢鋪頭cut一了百了
tvro-f 發表於 2015-12-21 01:31

想留底,日後無得反口(N年前試過去某台門市cut電話服務,結果上到客服check返記錄有出入,唔夠30日前提出,結果被屈錢)。