想問下如果得罪電話d sales,佢地會否整蠱人?

例如將你網速由500M減到100M

或者cut 左某d收費電視台?

你估sales真係落手做野果班?
而且佢感做, 到你發現投訴起上黎佢死得仲慘

你不如驚收數佬好過啦。 例如 香灰可樂 收數佬
brainiepc 發表於 2015-12-24 23:05

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/magazine/20151014/54311098
係個收數比人 劫持飲香灰可樂 收數有咩好怕 好做唔做 做的比人溶左既工

你得罪人?攪清楚先

如果係你買咗500mbps用得100mbps嘅,會唔會係你個router淨係用到100mbps

同埋好似有啲isp啲台都唔做啦喎

via HKEPC Reader for Android

但一出村 排骨 就會俾收數佬圍。
brainiepc 發表於 2015-12-25 20:29

收數佬圍人輸蝕好多,佢三日唔埋幾日話你恐嚇佢都死啦.....

收數佬只係想做驚佢既人,唔驚佢既,其實除時sales佬都惡過佢

老老實實,簽左約點都要做,最多睇下送野到有無野玩...但要點先得罪到sales佬,黎個難度高左小小囉

但一出村 排骨 就會俾收數佬圍。
brainiepc 發表於 2015-12-25 20:29

大耳窿就會 收數打工仔來 有咩事佢自己仲麻煩 間公司又唔會保佢

例如將你網速由500M減到100M

或者cut 左某d收費電視台?
derekwa 發表於 2015-12-24 22:57

改你網速﹐或者減你一些服務﹐一定無可能。

因為根本係超出sales的處理能力﹐即使sales開錯單﹐都要經他的上級去核實才可更正。
作為顧客﹐發現「貨不對版」便可作出投訴﹐ISP自然要跟落去。

作為sales會唔會自己玩自己? (除非他本身已經唔想撈)

至於電話整蠱你﹐他們可以做﹐不過邊有sales有咁多時間同精神慢慢玩。
事主唔報警處理﹐一個小熊都KO啦。
真係出啖氣便要自己花時間同精神﹐拿拿聲出去搵客好過啦。

約2004年-2005年, 試過用中信信用卡在大圍站A出口大圍道跟一個男街霸申請有線電視務後大約同日取消, 之後比人用左呢張信用卡資料上網在一個同SONY有關的網站買左約千幾蚊的遊戲點卡, 因為張信用卡月結單寫SONY什麼的,  而信用卡一直在身上.
上網查到該公司名同電話, 同該公司跟進, 查到記錄, 但唔退錢

好似電郵報案後, 隔左一排, 夜晚去左沙田警署好似係同一個CID落口供, 問返我細節我都唔係好記得, 始終隔左一排, 都要睇返自己網上報案個電郵, 果陣佢問會唔會我親友用左來買, 怕到時拉左我親友, 我大約回覆比佢照查, 因為我都想知道是誰偷用了我信用卡! 佢仲反問我係唔係自己買左之後來報案...緊係唔係啦! 後來果位同我落口供的警察話信用卡唔安全, 大約叫我咪用信用卡. 再隔好耐後, 結果是警察回信查唔到, 不了了之, 疑犯至今仍消遙法外.

果個銷售員是約2004年-2005年企大圍站A出口大圍道的有線電視男街霸<<<<<果陣初初諗唔起呢樣無報比警察. 初初銀行話查, 唔使找卡數住. 但果陣怕中信銀行查唔到後都要我找卡數+要我付遲找數手續費, 因此同銀行報完就先自己比曬條數先. 但後來銀行好似退左錢, 就無再理及無向警方提供資料說可能同這街霸有關.

如果有警察看到, 歡迎你們為我翻案. 雖然我估無乜機會, 仲可能過曬果啲什麼追溯期...