[操作疑難] (求救)Netgear Nighthawk X8 R8500用家請入

我部router買咗個幾月,開頭個5GHz-Radio 2都可以show個SSID,
自從upgrade咗Firmware 1.0.0.56就開始show唔到5GHz-Radio 2.
我已經反覆downgrade及upgrade個Firmware及恢復到出廠預設設定,都係show唔到5GHz-Radio 2,
而家升埋beta版V1.0.2.28_1.0.42都唔得
甘我想請問係咪代表個Radio 2瓜咗?

講真呢部嘢我買返嚟真係勁後悔,問題多多
之前用AC68U好地地係熱D

5Ghz_2 燈有無著

回覆 3# money仔

就係有着先奇怪,如果唔係我攞去整

回覆  money仔

就係有着先奇怪,如果唔係我攞去整
sui 發表於 2015-12-27 15:18

直接去換過隻新啦

仲有有冇師兄知Netgear產品,如果攞去整我去整係唔係即時一換一?

仲有有冇師兄知Netgear產品,如果攞去整我去整係唔係即時一換一?
sui 發表於 2015-12-27 15:28

上次我拎R7000上去佢都即換 唔知其他係唔係

買呢部嘢簡直就係惡夢嘅開始,一開頭買返來Firmware係V1.0.0.28就更新V1.0.0.42
頭幾日都冇咩問題,點知比我見到有新Firmware V1.0.0.52咁就up點知原來個5G-2 WIFI有問題,
隔兩日又見到有新Firmware V1.0.0.56話Improved the 5G-2 WIFI performance with some WIFI clients,
點知一升就大鑊用用下就連5G-2 WIFI都唔見埋,仲有個2.4G WIFI勁唔穩定經常連唔到,就算連到就上唔到網,
我一路忍忍忍心諗係Firmware問題,直接到琴日終於有beta版V1.0.2.28_1.0.42出現就即刻升,好啦2.4G WIFI問題解決左,但個5G-2 WIFI仲係失蹤,請各位俾啲見

回覆 7# 牙石粉絲
呢間代理對我來講勁唔方便
Business Hours:
Monday to Friday: 9:30am - 6:30pm
Saturday, Sunday & Public Holidays: Close
** Lunch Time: 13:00 to 14:00 **

所以我都盡量如果冇咩大問題我都唔會攞去整,而且呢部機又重又大部

Smart Connect分唔分到5Ghz 1/2?