急,關於圍村轉光纖,thx!!

有無朋友住圍村或本來無光纖,特然'和記 3台"話有光纖線到,仲免費安裝..
但本來唔係免費轉光纖??我打去pccw問,佢確實話要收安裝費,
我問佢其他客戶(樓)洗唔洗裝..佢話每個都要安裝費($6XX),
真有其事???

同埋光纖是用無線router??價錢都是貴住樓N倍...仲要即係簽約...唔係將來要比安裝費($6XX)

100M=$258
500M=$298
1000M=358

有無朋友住圍村或本來無光纖,特然'和記 3台"話有光纖線到,仲免費安裝..
但本來唔係免費轉光纖??我打去pccw ...
kilykilyk 發表於 2015-12-28 12:44

和記話免安裝,你問pccw係唔係真係免費咁得意既?

和記話免安裝,你問pccw係唔係真係免費咁得意既?
buynaka 發表於 2015-12-28 13:13

PCCW話未定案,同埋確實要收安裝費,亦無話可免費安裝,
師兄用咩台??要安裝費嗎??

PCCW話未定案,同埋確實要收安裝費,亦無話可免費安裝,
師兄用咩台??要安裝費嗎?? ...
kilykilyk 發表於 2015-12-28 13:35

聽落去係和記有新光纖線路係你果度開始提供服務,可能做緊優惠唔收你安裝費。

樓樓上想問咁點解打去PCCW問?正路打去和記問番和記既野。

收唔收安裝費用係睇IPS既決定,度度地方又或者時間上都會有影響。

聽落去係和記有新光纖線路係你果度開始提供服務,可能做緊優惠唔收你安裝費。

樓樓上想問咁點解打去PCC ...
KimuraKouichi 發表於 2015-12-28 15:23

因為和記我已確實知到,問下其他想了解更多,想更多選擇