有冇script可以block晒所有online或network games

如題thx

你想係電腦上block還是在network上block?好難block得曬。如果你想係network上block裝client果啲game,可以試下block曬所有outgoing TCP port 80同埋443以外的連接(可能會影響部分application,上網問題唔大),但仍然可以用SSL VPN避,可以在用proxy scan HTTP同埋HTTPS traffic(要自己sign certificate),但都未必block得曬。

回覆 2# evantkh

router度block

有冇script可以block晒所有online或network games

如題thx
whitechunk 發表於 2015-12-29 00:02

從來只有white list 無black list

咁即係只可以QOS令佢LAG爆自己唔玩OR比隊友KICK走

咁即係只可以QOS令佢LAG爆自己唔玩OR比隊友KICK走
whitechunk 發表於 2015-12-29 14:08

你咁樣連上網都會出問題即係迫佢出去網吧

點解而家D人成日剩係識諗D一穫熟既方法...

回覆 7# tuyylihk

no 做其他野係冇事
只係超高ping time
ping time過400ms以上就lag
但做其他野係感覺唔到有太大分別

回覆  tuyylihk

no  做其他野係冇事
只係超高ping time
ping time過400ms以上 ...
whitechunk 發表於 2015-12-29 14:29

你知唔知網絡點運作

回覆 9# tuyylihk

唔豬

所以唔係永久QOS
係有因先動態QOS
SO做其它事冇影響
原理係乜唔TALK

已做了多次測試
由1hr , 4hr, 8hr , 24 hr
及多個SITES

結果係成功