萬匯光纖(大家入黎幫幫手)

已知萬匯會係下面咁多條村到做FTTH(有錯請提醒)
屏山
沙州里村,廈村,沙江圍,新慶村,鰲磡村,坑頭村,坑尾村,鳳池村,水田村

十八鄉
崇正新村,龍田村,楊屋村

元朗
西邊圍,橫州,定福花園,地利黃金閣,旭日花園

八鄉
蓮花地,牛徑村

錦田
城門新村

上水
金錢村,吳屋村,丙岡村,歐意花園,雍翠苑,雞嶺村

大頭嶺,燕崗因為有反對而暫時未能拉光纖
河上鄉因遠離主幹,鋪線工程浩大,萬匯同香港寬頻正研究新方案

大埔
錦山村,錦石新村,石古壟村,日榮花園

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

師兄想點幫手?

最近都有另外一個 post 都講緊
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=12&tid=2254644

等我加多條村
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

屏山
沙州里村,廈村,沙江圍,新慶村,鰲磡村,坑頭村,坑尾村, ...
jayden1127 發表於 2016-1-2 23:11

好消息!等你安裝後報告速度。

幫咩先得架?拉線?我嗰度7月話開工到依家仲未搞掂,睇黎2,3月先可能得。

師兄想點幫手?

最近都有另外一個 post 都講緊
kinx80 發表於 2016-1-3 01:25

幫樓主手推post賣廣告做宣傳囉

(樓主咁多相片,應該係有關職員 )

幫咩先得架?拉線?我嗰度7月話開工到依家仲未搞掂,睇黎2,3月先可能得。
yanchoki 發表於 2016-1-3 10:44

進度咁緩慢
咁多地點做緊
會唔會係做唔切

幫樓主手推post賣廣告做宣傳囉  

(樓主咁多相片,應該係有關職員  ) ...
pl3933 發表於 2016-1-3 12:07

你講完我先為意到
原來我quote 條 link 都係樓主既.....

集中討論唔好咩
點解又要開 post

屏山
沙州里村,廈村,沙江圍,新慶村,鰲磡村,坑頭村,坑尾村, ...
jayden1127 發表於 2016-1-2 23:11

錦山村,錦石新村,石古壟村,日榮花園 係喺大埔㗎喎

蓮花地,牛徑村

呢兩度應該劃分為八鄉
唔知杜屋村、謝屋村、黎屋村個頭有無新消息?

其實萬匯肯做都好,村佬又可以投資下,HKBN 同HGC 又可以同萬匯租線。