[集思廣益-搵晒P記有得由8M升到30M既地址]8M地獄 30M天堂

-引旨:
有CHING PM過我, 同我N個月之前既苦況一樣, 得8M
同版就有POST長期講萬仔去玩光纖
但就未有POST去幫1D 未有萬仔去同佢傾o既地址
咁不如就開個post黎講有得升既地址啦, 以下就係我同埋hkepc既ching提供o既地址

#廢是俾人插條款: 呢d只係我/我朋友/ching提供o既參考資料, 如果你係呢d地址入面而又無既, 咁就唔關我事啦xd
如果有需要睇返你果到升唔升到/有冇plan, 你可以pm我, 我再幫你問/俾個sales資料你
利申: 我唔係sales, 只係咁岩咁好彩搵到個盡責而又唔呃我錢既sales想幫幫各位苦主

-元朗(高埔村,洲頭村)
-西貢(蠔涌新村)  
-屯門(鐘屋村)

前文:
幾個月前由1個得8M搬去另1個又係得8M既地址
本來以為咩事都無, 地獄就地獄啦, 8M都照用, 點知佢拖左我幾個月都話無線
之後唔信邪, 去搵街霸新裝, 點知都係無線
最尾上網搵左個SALES, 同佢落左張新單之後半個月唔到就有線,
更加喜出望外既, 就係佢同我講, 個地址有30M, 仲要同價LOL
爽YY 睇YOUTUBE唔使再喪LOAD, BT又唔使等零晨

佢話我附近好多地址都有30/100M, 最多就係新界
但依我所知, 附近好多人都應該仲用緊8M..XD

申利:元朗 錦田

巧威威

可能大多數客都轉咗行GPON,D舊VDSL2機就搬咗去村仔,今時今日,8M都唔算好慢,但個upload得640k就真係太慢囉

可能大多數客都轉咗行GPON,D舊VDSL2機就搬咗去村仔,今時今日,8M都唔算好慢,但個upload得640k就真係太慢囉:f ...
wyhui5124 發表於 2016-1-6 12:31

ching忍耐力真高xdd
我download都頂佢唔住,,

用vdsl就開心成咁,我估樓主未用過光纖

用vdsl就開心成咁,我估樓主未用過光纖
高登天后 發表於 2016-1-6 13:10

一開始咪講了囉﹐一直只係用ADSL﹐來來去去只有8M。

唔係好想用 ADSL﹐而係只有ADSL 選擇﹐最高只有8M。

而家有得去到30M﹐Download快了足足3倍有多﹐upload亦快了10倍去到10M(如我無記錯)﹐仲唔開心呀。

而且﹐好明顯樓主想用光纖都無計啦﹐隨時連肯付天價都無得用。
亦講了唔少村屋用戶的苦況﹐一有提升少少速度都會非常開心﹐可以還神。

可能大多數客都轉咗行GPON,D舊VDSL2機就搬咗去村仔,今時今日,8M都唔算好慢,但個upload得640k就真係太慢囉:f ...
wyhui5124 發表於 2016-1-6 12:31

新機嚟架。
用無Vectoring嘅機去村屋行100Mbps,同送死無分別。

本來以為咩事都無, 地獄就地獄啦, 8M都照用, 點知佢拖左我幾個 ...
lam.kiwai 發表於 2016-1-6 12:08

錦田唔止一戶有PCCW FTTH.

回覆 5# 高登天后

恭喜晒樓主,好明白你0既心情,因為我都用左8M三年,上個月上到100M,真係好爽

一出世就有iPad玩,屋企又大把玩具0既人,又點會明白0的出世只係踢石頭0既小朋友,有人送個西瓜波俾自己0既心情

幸福,唔係必然的!!

本來以為咩事都無, 地獄就地獄啦, 8M都照用, 點知佢拖左我幾個 ...
lam.kiwai 發表於 2016-1-6 12:08

你係64k那段定251b那段啊?我77k那段要月中先展開工程…