九倉電訊黎我座大廈放白鴿..唔知網絡是否穩定呢

居住旺角一樓兩伙..得6層樓.即12家
只有P記Adsl 8M.
P記報過價70000升光纖.
香記話成本高,表明做都5做我棟野住
雖然我唔係幾十萬股票交易上落,但我都有幾十個亞洲娛樂運動片down
一開bt 成屋上唔到網.所以同地舖傾過.不如用九倉光纖100M
1300元月,包4個唔同單位同1粒固定ip
圍起每人300蚊,又免安裝收費,12月中同銷售員傾過,12月尾上門睇位,1月中開工

工序係大廈做槽通曬成大廈,做光纖箱擺G層,3樓加多個箱
然後再出街掘路..普遍1個月內完成.

但最後聽我同事講佢係金雞用九倉好廢,成日斷線,聽到都我都有d擔心..
係hkepc 爬過文d人都話九倉唔差架..咁我仲用5用佢好..

九倉.. ok ga ....

GPON光纖唔差,試過幾個海外Speedtest.net點,,特別係中國同歐洲,都快過和記商業。

但係你度,用地舖名義開工都仲有得上樓造箱咁好?  係每戶一粒IP定幾戶share一粒IP自己分返上樓?

係唔係要商業登記先申請到?

九倉ok架,你係咪當商業plan?support咁多間大既供應商最好係佢(call server差不多即日到)

出外國可以無老電咁快,不過上大陸就好好多

GPON光纖唔差,試過幾個海外Speedtest.net點,,特別係中國同歐洲,都快過和記商業。

但係你度,用地舖名義 ...
kennylam777 發表於 2016-1-14 09:50

可能大廈設計問題呱,4戶其中一戶固定,放線時要講定,其他係自動派ip

係唔係要商業登記先申請到?
ppoll 發表於 2016-1-14 10:00

一定要

一定要
031c27 發表於 2016-1-14 12:25 PM

咁樣搞法算唔算走灰色地帶?

九倉ok架,你係咪當商業plan?support咁多間大既供應商最好係佢(call server差不多即日到)

出外國可以無老 ...
NeTZoO 發表於 2016-1-14 10:06

係商業線黎既,銷售員話有問題就打上去,又唔似家用咁對id.名
商用係拎數據機個貼紙個code比cs.之後追線.遠程搞.唔得先約師父
唔知係咪咁樣既呢...

九倉唔收你安裝費?