[操作疑難] R7000 setting 問題

剛買了r7000 一般setting中發現有一個2.4g一個5g 應該點set?

想問手機 search 都有兩個名.一個2.4一個5g  請問我應該用邊個?兩者有可分別?另外點樣setr7000會行得最快?本人 hkbn 1000mb

剛買了r7000 一般setting中發現有一個2.4g一個5g 應該點set?

想問手機 search 都有兩個名.一個2.4一個5g   ...
pan15i 發表於 2016-3-19 14:22

2.4G b/g/n Wi-Fi
5G ac Wi-Fi

想問手機 search 都有兩個名.一個2.4一個5g   ...
pan15i 發表於 2016-3-19 14:22

買咗幾錢?

回覆 3# patklchung

1k 左右!即係睇下我手機支援5G就用5G ?因為5G快d  手機唔支援就用2.4?

回覆  patklchung

1k 左右!即係睇下我手機支援5G就用5G ?因為5G快d  手機唔支援就用2.4? ...
pan15i 發表於 2016-3-19 15:47

係,手機咩型號?

回覆 2# patklchung

原廠firmware 係咪無得set 5G wifi 係ac only?

回覆 5# patklchung

我手機支援5G  如果屋企人手機唔支援5G 就用2.4果個?

回覆  patklchung

我手機支援5G  如果屋企人手機唔支援5G 就用2.4果個?
pan15i 發表於 2016-3-19 16:58