如果有2-30裝置連接, 有咩無線4port 路由器穩定又好?

有1x pc, 1x 手機, 幾部影印/打印機咁, 滿載估計大約25-30個裝置, 有咩無線4port 路由器穩定又好?
想最少3-4天線

mikrotik

有1x pc, 1x 手機, 幾部影印/打印機咁, 滿載估計大約25-30個裝置, 有咩無線4port 路由器穩定又好?
想最少3-4天線
hothotnana 發表於 2016-3-30 04:36 PM

無線4port路由器,咁4 port俾左影印/打印機,
1X PC 全用 wifi
好R頭

建議你分開兩部
一部純綷做wired router
另一部純綷做AP

建議你分開兩部
另一部純綷做AP
KinChungE 發表於 2016-3-31 10:26

Wired router 有咩選擇?

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

mikrotik
whitechunk 發表於 2016-3-30 20:41

model?

無線4port路由器,咁4 port俾左影印/打印機,
1X PC 全用 wifi
好R頭
TH30 發表於 2016-3-30 23:25

另外加switch/hub

建議你分開兩部
另一部純綷做AP
KinChungE 發表於 2016-3-31 10:26

係呀, 我都諗住4 port router+8 port hub/switch, 另外有d 位置再加hub/switch, 咁夠1x 部pc用, 其他好多都wifi

係呀, 我都諗住4 port router+8 port hub/switch, 另外有d 位置再加hub/switch, 咁夠1x 部pc用, 其他好多 ...
hothotnana 發表於 2016-3-31 02:22 PM

你公司十幾部台機又影印打印,仲有冇 NAS / file server?唔使 managed switch?
另外幾大面績?想一只 wifi router 頂晒?