求介紹 $1k budget AC Router , 用緊老電光纖300M

公屋仔細屋冇牆要穿, 想求介紹一隻AC router 夠stable 耐用3,4年以上,
可以做到無腦BT 等add-on function, budget around $1k 左右, thanks 巴打 !

都係AC-68U或者R7000嘎啦

via HKEPC Reader for Android

都係AC-68U或者R7000嘎啦

天宮葉月 發表於 2016-4-21 01:42

呢兩隻會唔會話易過熱定唔穩定? thx

公屋仔細屋冇牆要穿, 想求介紹一隻AC router 夠stable 耐用3,4年以上,
可以做到無腦BT 等add-on function, ...
kitjacky13 發表於 2016-4-21 00:30

Linksys EA7500 三年保 $1100
http://www.hkepc.com/13686/%E5%8 ... 500_Wireless_Router

呢兩隻會唔會話易過熱定唔穩定? thx

kitjacky13 發表於 2016-4-21 07:55

有啲用家話68u會熱
有啲用家又無

不過兩者都講無話唔穩定
睇你個擺位通唔通風

我用緊 EA7500,好穩定同埋唔熱

via HTC TyTN II

有啲用家話68u會熱
有啲用家又無

不過兩者都講無話唔穩定
睇你個擺位通唔通風

via HKEPC Reader for An ...
JACKALWU 發表於 2016-4-21 09:02

我間屋比較熱, 唔係咁通風, 之前好似有聽過隻68u 去到成60幾度

我用緊 EA7500,好穩定同埋唔熱

via HTC TyTN II
madmacuser 發表於 2016-4-21 09:03

thx 師兄, 呢隻仲有冇咩優點嫁?

Linksys EA7500 三年保 $1100
patklchung 發表於 2016-4-21 08:39

thanks 師兄, 係黃金買定上網買好D ?

同埋我個條broadband 得300MB , 買d $500 左近既會唔會夠用? thanks