ASUS RT-AC66U 要點SET先可以玩AOE聯網?

ASUS RT-AC66U 要點SET先可以玩AOE聯網?
試過WAN線直插電腦可以load到external IP
但一駁ASUS RT-AC66U 就只出internal IP....
係咪有咩特別setting要set?

咁set都唔得....仲有其他setting?

你DMZ 哂比192.168.1.151,試左得唔得先?

你DMZ 哂比192.168.1.151,試左得唔得先?
NeTZoO 發表於 2016-5-2 01:37

都唔得, 同時已關掉WINDOW、ROUTER的防火牆及IPV6防火牆

都唔得, 同時已關掉WINDOW、ROUTER的防火牆及IPV6防火牆
forumdata 發表於 2016-5-2 10:17

如果你肯定target PC 係192.168.1.151,你DMZ左比佢都唔得,
咁就唔關你一樓port forward有無SET 錯問題~

如果你肯定target PC 係192.168.1.151,你DMZ左比佢都唔得,
咁就唔關你一樓port forward有無SET 錯問題~ ...
NeTZoO 發表於 2016-5-2 11:05

肯定, 因為得部NB係上lan

AOE 入西出internal ip 係正常的, 只要你PORT FORWARDING/DMZ 設定正確,
對家入返係粒真IP(EXTERNAL IP) 就OK
PS.估唔到仲有人玩AOE~有冇玩AOFE??

AOE 入西出internal ip 係正常的, 只要你PORT FORWARDING/DMZ 設定正確,
對家入返係粒真IP(EXTERNAL IP) 就 ...
kinfaat 發表於 2016-5-2 14:20

照以上方法都係唔得...

用xp所以玩不到AOE HD

這個IP是直接駁WAN線到電腦

這個IP是WAN線駁ASUS ROUTER, 再轉接LAN線到電腦

ASUS ROUTER HOMEPAGE

電腦
Cmd , ipconfig/all
你可以睇到用緊咩野LAN ip
跟住用router set DMZ = pc LAN ip
Pc disable firewall