HKBN vs PCCW (私樓)

現在 PCCW 500M

Game:
打 BF4 海外伺服器, CSGO 本地/Japan/Asia 為主
其他
內地網盤上下載
PT站

當年HKBN 100M -> PCCW 500M 原因:
炸雷離線得 25KB/sec

HKBN 1000M 平過 PCCW 500M 30% 左右

問:
HKBN 現在內地/海外仲有無鎖 20Mbps? 以前我朋友 1000M 都比人 Qos 到 20Mbps, PCCW 同 IP 上到 200Mbps...

如果HKBN無鎖我想轉返 HKBN...

回覆 1# 冰水半糖

好肯定話你知hkbn海外係冇再鎖20mbps
至於速度同ping 最好搵個hkbn vpn試下
以前好多人話HKBN連唔到海外seed我又唔係咁覺
反而成條peer list都係外國人 搵粒本地既都冇

BB100 brisbane-australia speedtest

HKBN上大陸,你一定會後悔

HKBN上大陸,你一定會後悔
高登天后 發表於 2016-5-7 19:36

現在 PCCW 都唔係好得去邊

回覆 3# 高登天后

pccw仲衰啦 玩下speedtest打下飛機就有用
繁忙時間土豆等等無一條片load得郁
不過呢度有個人總係例外既 可能比條4K佢都可以幾秒load完
唔講喇 一陣又話我單打佢

回覆 5# 留白兄

IP段都係關鍵因素,只可惜我冇辦法抽到demo線IP段
http://www.hkepc.com/forum/redir ... 67&pid=34745362

回覆 6# 高登天后

你講起呢個人我又諗起佢句名言
不過有d野你係冇得酸

回覆  高登天后

pccw仲衰啦 玩下speedtest打下飛機就有用
繁忙時間土豆等等無一條片load得郁
不過呢度有 ...
留白兄 發表於 2016-5-7 21:54

的確, 換左 PCCW 後, 屋企人話緩充好慢

回覆  留白兄

IP段都係關鍵因素,只可惜我冇辦法抽到demo線IP段
高登天后 發表於 2016-5-7 22:38