如何將2個7mbps網絡合併成一個14mbps 的網絡?

thanks

thanks
chiwing 發表於 2016-5-11 15:01

以現今平民技術應該冇

taobao search
双wan
叠加

華碩RT-N12HP
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

去tb買一個二手ROUTER行tomato既都可以 100左右都有個唔錯
再set返喲野 (申利:之前用過雙8mbps) 可以用到14.5mbps左右
就可以用到(有喲網都係做唔到兩邊一齊用,只有單邊)

得,但睇落唔易set。
evantkh 發表於 2016-5-11 19:38

兩條ADSL latency相若都話,如果係3G 7.2Mbps的話,合完都怕相差太大成日out-of-order packet, 效能會再大跌的。

p.s. 講緊link入面我講果個方法,唔係Multi-WAN而係真正1+1。

兩條ADSL latency相若都話,如果係3G 7.2Mbps的話,合完都怕相差太大成日out-of-order packet, 效能會再 ...
kennylam777 發表於 2016-5-12 11:15

2條lan都要做一樣既野,要走翻一樣DNS去搵路,除非持上下載?唔知都無快既字

2條lan都要做一樣既野,要走翻一樣DNS去搵路,除非持上下載?唔知都無快既字 ...
DGCNYO 發表於 2016-5-12 11:53

完全唔知你up乜, routing and packet disturbution問題,無啦啦拉到DNS同LAN

睇下有無野學先