[求救] HKBN 續唔到約

HKBN 100M 到左期。
我係用朋友個名登記,但佢己經返左大陸遊玩,揾佢唔到。

其實可以代佢用電話或網上續約,都冇人會知,

問題係,問過HKBN, 要去領取 TV super 解碼器時,要出示登記人身份證或副本,

但唔知朋友會幾時返,即係就算續左約,都無法取得TV super 解碼器。

本來我想用返自己個名去新登記,但 HKBN 話住址要120 天內冇 HKBN 寬頻方可列
做新客,否則個價會貴過依家好多...

請問呢個情況,我可以點做?

做新客先平
tvb box 無咁快俾到你
其實你可以續左先

HKBN 100M 到左期。
我係用朋友個名登記,但佢己經返左大陸遊玩,揾佢唔到。

其實可以代佢用電話或網上續 ...
andyhkepc 發表於 2016-5-13 15:50

1. 續約, 唔要myTV super
2. 唔續約, 等120日後做新客

1. 續約, 唔要myTV super
2. 唔續約, 等120日後做新客
baal999 發表於 2016-5-13 16:10

我都有諗過等多120日,但我又擔心到時大廈會冇哂 HKBN port 位,
同埋等 120日都幾係,呢段時問話長唔長,話短唔短...
冇 Tv super 我又唔甘心,因為用黎俾屋企老人家睇,會有用

port 位難求
你走左可能就無port LA

我都有諗過等多120日,但我又擔心到時大廈會冇哂 HKBN port 位,
冇 Tv super 我又唔甘心,因為用黎俾屋 ...
andyhkepc 發表於 2016-5-13 16:33

其實你問左身份證副本都拎得機, 只要你朋友肯俾個副本你咪得?

其實你問左身份證副本都拎得機, 只要你朋友肯俾個副本你咪得?
karsocrates 發表於 2016-5-13 16:41

揾佢唔到

其實有冇人知 HKBN 搞乜?都係用同一個地址家居寬頻,點解換個唔同人名,
就要大幅加費

其實可以免費轉名
你問下佢地LA

揾佢唔到

其實有冇人知 HKBN 搞乜?都係用同一個地址家居寬頻,點解換個唔同人名,
就要大幅加費 ...
andyhkepc 發表於 2016-5-13 16:44

話自己係新租客?

via LG E960, LG H815T, HTC Flounder LTE

其實可以免費轉名
你問下佢地LA
carolwmc 發表於 2016-5-13 17:28

問左 HKBN ,佢地話,轉名都起碼要有,登記人身份證副本先至得。
講開又講,其實 HGC 有差不多同一 plan, 但我係怕左 HGC 服務
先至轉去 HKBN, 真係唔想再返去.