請問有邊隻giga router 動態DNS 可以自己input

netgear 好似只有佢指定嘅service provider,無得自己input

eg。noip.com

netgear 好似只有佢指定嘅service provider,無得自己input

eg。noip.com
hellolo 發表於 2016-5-20 16:26

冇可能自己input
佢係ddns client, 唔係dns server

ddns client api冇標準, 間間公司唔同

冇可能自己input
佢係ddns client, 唔係dns server

ddns client api冇標準, 間間公司唔同 ...
KinChungE 發表於 2016-5-20 16:28

咁即係死症??好似係netgear router 無得用 draytek 嘅 DDNS??

咁即係死症??好似係netgear router 無得用 draytek 嘅 DDNS??
hellolo 發表於 2016-5-20 16:32

梗係唔俾
唔係點吸引你買人地router

eg。noip.com
hellolo 發表於 2016-5-20 16:26

Draytek 2925,用自己方式入DDNS

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Draytek 2925,用自己方式入DDNS
idolclub 發表於 2016-5-20 17:28

d setting 好復雜下,仲有邊隻giga router可以介紹下

Router 通常得 dyndns 同noip

d setting 好復雜下,仲有邊隻giga router可以介紹下
hellolo 發表於 2016-5-20 18:55

用自己方式處理就梗係會比較迂迴同複雜,想簡單直接都係要用返正常途徑黎處理

現成方式都有十幾二十種不同DDNS任君選擇,常用既全部都齊全

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊