想問市面上仲有冇 D 有 8M flash 既 N router 賣?

有乜野牌子同 model ?吾該先。

你係咪想問有無D router 8M flash 而又support dd/open wrt?
如果唔係行呢D firmware, flash大小無意義

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# 321

係 support openwrt。 Flash 大小其實係有關既,得 4M 吾夠裝想要既野。

回覆  321

係 support openwrt。 Flash 大小其實係有關既,得 4M 吾夠裝想要既野。 ...
milanolarry 發表於 2016-5-23 17:39

最平而又有8M flash既應該係tplink 1043N V2

回覆  321

係 support openwrt。 Flash 大小其實係有關既,得 4M 吾夠裝想要既野。 ...
milanolarry 發表於 2016-5-23 17:39

4M Flash 真係裝一兩個packages就冇晒位
我有兩部841ND得4M...要整custom build將要裝既packages embed 埋入去個image先岩岩好夠裝得晒d packages
如果整custom build都唔夠位就要搵部8M Flash

4M Flash 真係裝一兩個packages就冇晒位
我有兩部841ND得4M...要整custom build將要裝既packages embed  ...
1597532468000 發表於 2016-5-25 17:27

如果真係裝爆左會點?會吾會 hang 機?

如果真係裝爆左會點?會吾會 hang 機?
milanolarry 發表於 2016-5-26 11:39

唔會hang,但如果可用空間為0時,有機會無法修改路由器設定

via HKEPC Reader for Android

淘隻新嘢好過,你香港買咩機都平唔過淘

淘隻asus n16 番黎~

淘隻asus n16 番黎~
NeTZoO 發表於 2016-5-26 18:39

我都想入番部n16玩下
wifi速度要求唔高...50M已經合格
最緊要唔斷
行openwrt 既話
broadcom wifi會唔會變到唔穩定?