最後續返和記寬頻~重新計電話

因為n年前分開申請的.
10M vdsl + 租pccw線既電話線(份約原本到下年2月)
佢話可以join埋俾優惠..平均103/24個月
唔洗上來搞D線~

和記......  之前用開會經常斷線嗎?

聽講和記load大陸網好慢... 淘寶load唔到好似load空氣

(利申: 未用過)

我用咗和記超過10年,由10Mb 到100Mb,好穩定的,上大陸網/TB亦都冇問題。雖然係穩定但係都有需要維修嘅時候,次數大概五次內,有一兩次要入屋檢查。但係以使用嘅年期嚟計都算不太差吧。

最近轉會唔係和記 performance 問題,而純粹係價錢。

via HTC TyTN II

其實和仔邊咁多斷線又咩又物?!

我2個地方,一個1x年前由PCCW ADSL 6M轉佢VDSL10M到宜家30M+傳統電話線,另一邊100M CAT5要modem,用左3年。

如果唔死modem火牛,其實又係咁用!!  老老實實,呢兩個地方我又用過HKBN 100M, 除左慳番個火牛同modem外,日常用落唔會有咩大感覺分別!!

HKBN就對續約客濕9到爆
和仔都仲有得傾
合價未續約羅!!

via HKEPC Reader for Android

和記......  之前用開會經常斷線嗎?
zero_water 發表於 2016-6-1 00:09

I can tell you, HGC is very stable (may be it depends on location).

我用咗和記超過10年,由10Mb 到100Mb,好穩定的,上大陸網/TB亦都冇問題。雖然係穩定但係都有需要維修嘅時候,次數大概五次內,有一兩次要入屋檢查。但係以使用嘅年期嚟計都算不太差吧。

最近轉會唔係和記 performance 問題,而純粹係價錢。
madmacuser 發表於 2016-6-1 07:17

me2.  I've been using HGC for more than 10 years (10Mb ethernet to 100Mb VDSL2), very stable . Last time calling the service hotline was about 5 yrs ago !

因為n年前分開申請的.
10M vdsl + 租pccw線既電話線(份約原本到下年2月)
佢話可以join埋俾優惠..平均103/24個月
唔洗上來搞D線~
seam 發表於 2016-5-31 23:21

103/24 months is quite cheap.  My rate is 148/month (100Mb VDSL2+租pccw線既電話線)

回復 7 #pc1668

我黑仔D
每次續完約後都會死modem/火牛
2年鬆call佢地一次黎換機
30M同100M都係咁!!

via HKEPC Reader for Android

其實和仔邊咁多斷線又咩又物?!

我2個地方,一個1x年前由PCCW ADSL 6M轉佢VDSL10M到宜家30M+傳統電話線,另 ...
harrislamhk 發表於 2016-6-1 09:24

我都死過一次火牛,都正常吧,用咗咁耐。

講關於續約,HGC 對舊客都唔好得好多,如果唔係我用得好好哋我都唔想搞轉會! HGC quote 我續約價 $148 (100Mb + 電話),傾過幾次一蚊都冇得減,結果同樣俾$148 我轉會去 iCable 1000Mb 連電話。

via HTC TyTN II