請教 HKXN 光纖拉線

現時我住係私樓,用緊 PXXW 30Mb,最多得30Mb,無光纖...

好幾年前試過想轉用 HKXB,當時個師傅一黎到,睇到電話線插座位,即刻話個位改過,拉唔到線。

請問現時如果再試轉 HKXN,是否都是唔幫我拉線 ? 定是都是死心用返 PXXW 30Mb ?

現時我住係私樓,用緊 PXXW 30Mb,最多得30Mb,無光纖...

好幾年前試過想轉用 HKXB,當時個師傅一黎到,睇 ...
flywolf 發表於 2016-6-1 10:33

我居屋1手都係同你一樣問題試過2次,對上果次4年前。但而家可以拉明線,唔知你棟樓得唔得同你屋企人制唔制

我都係一樣  ,搞到條線拉左入房依家想轉pccw拉番出廳

請問現時如果再試轉 HKXN,是否都是唔幫我拉線 ? 定是都是死心用返 PXXW 30Mb ? ...
flywolf 發表於 2016-6-1 10:33

裝修改過個位係拉唔到線的,係技術問題,唔係師傅問題,叫其他師傅都係一樣。要整就要搵返原來個位,鑿返開個窿。

我仲慘,用左8M幾年,由$238-->$268, 最近HKXN有光纖入,即轉,好在裝修時冇改原本電話插座,CFU吾駛
半個鐘就穿左入黎

睇黎都是要死死地氣用返 PXXW...

真人真事,試過pccw拉唔到,3 又拉唔到,最後icable拉到光纖!拉到都是試左兩次,第一次icable有個後生仔上來搞,拉唔到,最後拉到嗰次,是兩位師傅一齊上來穿,先穿到的。

via HKEPC Reader for Android