九龍區單棟樓

有無人試過成功入紙申請 netvigator or hkbn 黎舖線? 如有,請問應該點做? 謝!

有無人試過成功入紙申請 netvigator or hkbn 黎舖線? 如有,請問應該點做? 謝!
mcdondon 發表於 2016-6-2 16:56
只要你果棟住戶肯,過埋法團,咁就冇問題。如果唔係香港寬頻肯住戶法團唔制都冇計。石硤尾有棟就係咁,問到口臭起碼十年,佢地唔say yes咁咪慢慢捱下貴價低速囉

只要你果棟住戶肯,過埋法團,咁就冇問題。如果唔係香港寬頻肯住戶法團唔制都冇計。石硤尾有棟就係咁,問到口 ...
ShawnLo 發表於 2016-6-2 17:25

我又唔明點解唔俾,多個網,賣樓都好D啦

需要有法團,開會時盡量去參加…

當舖線到附近時通常會出信給法團,這時要看你的口才了

DGCNYO 發表於 2016-6-2 23:22
要夾錢但唔會轉會既人唔會俾,呢個已經係好大問題,果棟野11層當1層10單位即係得110個住戶,拉線既話每戶要夾幾多?到當鋪完用得,但係個價一定係至少私樓或以上既價錢...所以唔洗多講

DGCNYO 發表於 2016-6-2 23:22

唔知真定假.......之前睇過D POST.....有D ISP 可能同法團有關係......( MAY BE 有利益 ? )....就反對第2間入線...

早幾年都叫法團申請過pccw, 可能大廈得24戶,大半係老人家,我諗pccw見咁少戶都無采過

我果度都係九龍區單棟樓,只有基堡/PXXW/ADSL 8M覆蓋, 全部只有150個單位, 8M都要$268/月, 4年前曾經揾過HKXN,但最後俾佢放飛機,舊年再揾佢地,終於可以有光纖(已經裝好),可以脫離PXXW魔掌,你可以叫法團或管理公司揾HKXN攪

好似收購成棟大厦.每個業主有不同想法.徐非有一樣着數野比佢地囉.

某啲公司同某啲法團有關係?公開秘密黎架喎