【6.26最新update】hkbn 100MB約滿後價$268?

收到hkbn email通知8月到期合約後價$268,但查網上續約bb100+bb wifi+myTV SUPER X 24 個月 衹是$148是否合理?
跟plan的myTV SUPER box要不要另外付錢或按金?
爲免麻煩中伏,如果不要盒子衹要myTV SUPER的密碼用apps觀看可以嗎?

6.26網上OFFER ~ $158 bb100MB + MyTVsuper Box + LeTV Box,6.30前回覆,可以接受?

網上自續$148還算勉強可以,私樓?mytvbox完約唔續30日內要還,唔洗按金。個盒必須跟埋,冇得唔要

收到hkbn email通知8月到期合約後價$268,但查網上續約bb100+bb wifi+myTV SUPER X 24 個月 衹是$148是否合 ...
porozo 發表於 2-6-2016 19:48

啱啱申請左1000M寬頻(全新客戶)
$178/月
mytv super唔需要按金
安裝成功後好似會收到sms 有啟動碼
約滿後如果唔續約,就需要30日內歸還,續約就繼續用,遺失賠錢

係個優惠組合內,唔可以選擇唔用某一服務,一定要全部一齊用
登記左,未安裝前,可以任意取消組合,唔需罰錢
安裝後14天的冷靜期內,組合內每樣服務收取安裝費 380蚊,屈得勁
冷靜期過左,每樣服務680蚊

以上資訊係本人由網上客戶服務及申請條款內得知
有錯請提出,謝謝

謝謝上面2位ching,請問MYTV SUPER個密碼可以在apps用?還是衹可以在box用?

謝謝上面2位ching,請問MYTV SUPER個密碼可以在apps用?還是衹可以在box用?
porozo 發表於 2-6-2016 20:04

TVB全新網絡平台-myTV SUPER!透過全新TVB 的電視盒子及App,可以收看超過30條TVB頻道,隨時可以回看之前3小時的內容節目,無縫配合觀眾的生活節奏。此外,TVB特別為myTV SUPER自製首輪劇集,還有大量經典點播節目,包括: 中、韓、台、日、美劇集及綜藝、電影、粵語片、最新日本動畫及Disney Junior。隨時隨地透過電視、電腦、手機、平板電腦揀選你喜愛的節目,帶給你嶄新的電視體驗!

香港寬頻技術人員將於安裝寬頻服務當日,同時為客戶安裝及接駁myTV SUPER解碼器及Le TV Box (4K 標準版)。

於指定計劃生效當日,香港寬頻會以短訊及/或電郵形式,將myTV SUPER之客戶號碼及啟動碼發送至客戶的手機號碼及聯絡電郵。客戶可根據指示完成登記程序後,即可享用服務。

myTV SUPER解碼器及有關配件均屬於香港寬頻之服務裝置。客戶須於服務取消生效後的30天內交還至香港寬頻專門店。

二百幾蚊個月真係唔太抵WO~
zaraho814 發表於 2016-6-2 21:02

係貴啦

二百幾蚊個月真係唔太抵WO~
zaraho814 發表於 2016-6-2 21:02

正價一向都係比合約價貴㗎啦。
唔係嘅話,又使乜簽約呢?

回覆 1# porozo

咪鬼續啦, 我8月中hkbn到期, 佢而家話$158 100mb已經好抵喎, 把鬼火, 新客同一個plan 136炸, 仲有一堆野送, 我以前都係貪佢一條線入屋冇modem 先用佢, 而家又迫人要埋d 盒仔, 又冇得唔要, 要睇tvb 自己開著電視睇咪得, 真係咁想要mytvb, 3hk都一樣有, 新客戶仲平幾十蚊, 又有chromecast 送, 又送家電. 仲想再平d 仲有smartone, 我屋企有人用緊smartone 電話plan, 有得減$20蚊一個月, 減埋100蚊唔駛就有100mb 上網.

唔低。

via HKEPC Reader for Android