請推介平用100M router...BB100

用緊少米mini router,好唔足速想換router,
有冇平用100M router? 用緊BB100

唔足速係指咩情況?
插線定wi-fi?

如果wi-fi, client係咩device?  唔係部部手機都可以wi-fi行到100M速度喎

panda009 發表於 2016-6-3 17:20

有冇樂視盒

panda009 發表於 2016-6-3 17:20

係咪有電視盒子或家人既手機連左線?

唔足速係指咩情況?
插線定wi-fi?

如果wi-fi, client係咩device?  唔係部部手機都可以wi-fi行到100M速度喎 ...
KinChungE 發表於 2016-6-3 17:22

直插lan 上下載有90Mbps,
但用左少米router wifi得50Mbps或以下

有冇樂視盒
ShawnLo 發表於 2016-6-3 17:32

無,就咁用wifi

直插lan 上下載有90Mbps,
但用左少米router wifi得50Mbps或以下
panda009 發表於 2016-6-3 17:36

咩device先?
似係你device唔支援802.11ac, 換快router都唔會快

一般出面$100樓下就夠啦

咩device先?
似係你device唔支援802.11ac, 換快router都唔會快
KinChungE 發表於 2016-6-3 17:37

試過幾部手機 同 電腦都係咁,
唔經router直插lan就正常,所以我覺得少米router唔足速

試過幾部手機 同 電腦都係咁,
唔經router直插lan就正常,所以我覺得少米router唔足速 ...
panda009 發表於 2016-6-3 17:44

第三次問
你件device係咩?
請提供型號

冇資料俾唔到答案你