日本儲值卡問題

4個人去日本
一個3星A5 NANO SIM
一個3星NOTE 2  LTE MICRO SIM
一個3星GALAXY GRAND 2 MICRO SIM
一個LG G5 NANO SIM

請問上述SIM CARD資料正確嗎?
買邊隻SIM, 4部機都合用?
去6日的

回覆 1# lvanb

租pocket wifi

買四張 nano 卡, 如果係MICRO 的用卡套.
咁一定唔會買錯

咁會否出現網絡不兼容的問題?

唔好期望咁高,今年2月去北海道,用最新三星機種,用三種上網卡
(一張傻記,一張DOCOMO7日,一張8日,3張都係4G)但3張都慢過
蝸牛,去到東京轉機,直情收唔到(傻記例外)函館都收唔到

我都費事點錢買失望, 两個月前去日本已經唔再買上網 card..

地圖用 Offline google map ( 20級都喺1G左右 )
Whatsapp/上網 經 Free WIFI, Hotel WIFI 算數

唔好期望咁高,今年2月去北海道,用最新三星機種,用三種上網卡
(一張傻記,一張DOCOMO7日,一張8日,3張都係4G) ...
tomica 發表於 2016-6-6 20:26

睇下買幾錢姐其實
平有平用貴有貴用
流量package 通常都快過 無限 FUP

(一張傻記,一張DOCOMO7日,一張8日,3張都係4G) ...
tomica 發表於 2016-6-6 20:26

Samsung行貨入DOCOMO係show唔到signal bar, 但只要你APN設定正確, 係可以正常使用嘅。

另外, 所謂最新機種, 係咪旗艦機? 如果唔係, 唔support Band 19響巿郊會有差別。

Samsung行貨入DOCOMO係show唔到signal bar, 但只要你APN設定正確, 係可以正常使用嘅。

另外, 所謂最新機 ...
Brainstomer 發表於 2016-6-7 01:35

根本唔關APN/機事
係香港買果D Docomo 4G卡根本限速既, 長期得1-3Mbps左右