網上查到pccw 500m光谶隻hg8045 lan得100m,有沒有可能自己換個隻

隻8045 無可能係 100M Lan的。

點查到? 樓主自己檢查下你條Lan線/自己device個Lan Port先啦

因為查到hg8040係100m lan
8045係佢加上wifi版

反而確定hg8245 就係1000m lan

自己用緊cat6缐直駁h97主 ...
vigorcycling 發表於 2016-6-6 16:29

點解我8040行到1000m

因為查到hg8040係100m lan
8045係佢加上wifi版

反而確定hg8245 就係1000m lan

自己用緊cat6缐直駁h97主 ...
vigorcycling 發表於 2016-6-6 16:29

隻8040都無可能係100M LAN﹐我都用緊﹐300M Plan﹐做speed test有29XM的﹐router燈號指示都係1000M Port的。

PS. 唔好上網搵國內版的資料﹐國內版的硬件config係唔同的﹐PCCW 唔係用國內版本的。

唔會喎.....我500M plan 都係行 8040

會唔會係ching既lan機..其實係限左100m..xd
上得黎多..好多時見到個原因都係呢個o.o

會唔會係ching既lan機..其實係限左100m..xd
上得黎多..好多時見到個原因都係呢個o.o ...
d77g88 發表於 2016-6-7 10:14

或者用緊Cat5線

或者用緊Cat5線
astrial 發表於 2016-6-7 10:16

其實cat5既上限係咪真係100m??
因為我有d fd都用緊hkbn, 由100m上500m都係用緊同一條線o.o"