[操作疑難] 西沙路十四鄉村屋PXXW光纖30 100M開始買定人心 (已update信兩張)

話說一向唔憂你唔用的3舊幾水/月 3,6,8M ADSL(我果度最多得3M), 現在開始發居民通知, 每月"再"+38蚊(即係本來$3xx+38)就可用光纖30,100m寬頻, 已開始幾條村造勢, 人地唔做佢點會肯做? HKBN已計劃支持元朗外都開始進佔到來嗎? 大家有消息嗎?

(P.S 因免為係廣告, 所以電話都打格仔)

仲有張爛鬼野叫人買mon

參考舊圖:

PXXW ADSL所謂8MB speedtest圖(2013年)

SMT 家用3G speedtest圖(2013年)

SMT LTE SIM Plan speedtest圖(2013年 已絕版)

via HKEPC Reader for Android
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# 惡魔城城主

光纖? 定係 VDSL 呀?

回覆  惡魔城城主

光纖? 定係 VDSL 呀?
moslwc 發表於 2016-6-7 12:38

如果係光纖﹐便不會係30-100M﹐一係一律30﹐一係一律100﹐唔會不同客有唔同﹐所以VDSL 電話線機會居多。

3舊水仲要加錢?轉smt4g無限都係加百五,我係你就cut咗佢用4g算

如果係光纖﹐便不會係30-100M﹐一係一律30﹐一係一律100﹐唔會不同客有唔同﹐所以VDSL 電話線機會居 ...
peter_chan 發表於 7-6-2016 12:54

SORRY, 我番去影封信上來, 佢係話明光纖, 但好似30,100(唔係30-100), 因為我成日同公司混亂左10m,50m,100m

3舊水仲要加錢?轉smt4g無限都係加百五,我係你就cut咗佢用4g算
yanchoki 發表於 7-6-2016 14:41

我冇用佢個asdl好多年, 由果時SMT家居3G開始, 依家係用緊SMT LTE

回覆 4# yanchoki

我有朋友住果頭,他間屋淨係收到SMT2G,焗用

話時話,轉 LTE fup 嘅,玩 pxxw or smt 好(當接收情況差不多)

回覆  yanchoki

我有朋友住果頭,他間屋淨係收到SMT2G,焗用
moslwc 發表於 2016-6-7 15:42

其它台情況?

有冇試下keep住投訴?

咁貴

回覆 8# bw706

only SMT 2G, no other network coverage