屋企想裝多個寬頻,請問應該點做

屋企目前已經有HKBN一個寬頻,比較滿意,但是只有一個port連線

想要多個寬頻的原因--要兩個不同的IP

ps另外請問PCCW的寬頻上網質素速度如何?

想要多條線咪直接向心儀的ISP 申請囉﹐有錢的話﹐你申請幾多條都得﹐只要ISP有資源提供服務﹐一定滿足你的。

有錢,你打上台話”我要裝十條”,夠霸氣!

hkbn以前加隻switch可以拎多個ip
依家唔知 冇switch係手冇得試
btw 家用通常一個ip就夠 點解要同時拎2個PUBLIC IP呢?

hkbn以前加隻switch可以拎多個ip
依家唔知 冇switch係手冇得試
btw 家用通常一個ip就夠 點解要同時拎2個PUB ...
留白兄 發表於 2016-6-15 12:43

hkbn 唔得咗好耐了,得一粒。

HGC 可以提供 2 個 public IP addresses

一般家用port forward 都可以夠用
除非你有其他特別需求

HGC 可以提供 2 個 public IP addresses
madmacuser 發表於 2016-6-15 13:17

請問hgc的覆蓋如何,還有上網速度如何?我住的地方比較偏

又係你呀陳生你係咪想開網站呀?分享下啦,同埋你問完人得到答案可唔可以唔好咁自私del post,俾人學下野都好,我見你之前係伺服器架設區既 post全部del曬

又係你呀陳生你係咪想開網站呀?分享下啦,同埋你問完人得到答案可唔可以唔好咁自私del post,俾 ...
prisonbreakhk 發表於 2016-6-17 23:06

原來係佢! 都係師兄心水清

via HTC TyTN II