請問邊隻ROUTER行到CSL LTE-A?thx

師兄們,我住果到得老電6M ADSL.結果今日開左CSL既4G用量王
我屋企用,想要隻ROUTER有埋LAN PORT

我爬左文知道蛋蛋可以行到LTE-A既300,而NETGEAR有隻蛋可以加CRADLE做到我想要既野
但我想要隻普通ROUTER就可以,主要唔想長期叉住舊電

有D牌子我知有4G ROUTER,但都好似行唔到4.5G CAT6
請問有無邊隻我睇漏左?thxxx

回覆 1# 91198228

華為E5186
http://www.4gltemall.com/huawei- ... 2-11ac-lte-cpe.html

4G 行到50M 已經好好(張咭),更何況 無左無限PLAN,比你1000M 速度,十G 8G一陣就燒哂,太快無乜用!

4G 行到50M 已經好好(張咭),更何況 無左無限PLAN,比你1000M 速度,十G 8G一陣就燒哂,太快無乜用! ...
NeTZoO 發表於 2016-6-20 12:23

師兄,其實有返無限架啦,不過唔係咁多人知,因為供應商包裝過
CSL同SMARTONE都有,話就話有公平使用原則
但我電話用SMARTONE試過,唔跌太多,跌左2-3成

BTW,我用IPHONE試,行過幾次接近100,平均過到50

呢個係SMARTONE既LTE

等我買埋ROUTER試下LTE-A再分享下

回覆  91198228

華為E5186
derektang 發表於 2016-6-20 12:03

師兄,會唔會有多一至兩隻可以介紹下thanks

其實依加都係睇
E5186同AC790

AC790
Netgear有信心D
行貨1300左右,但唔知CRADLE幾錢
唔知可唔可以拆電插落CRADLE用(唔想長叉)

E5186
搵到最平都要1900,大陸野,唯一感覺好D唔洗長叉電

岩岩打去問WINCO,原來香港用AC790 CRADLE會有問題

知唔知有咩問題?

原本我仲諗住去外國網買

E5186-22a, 我用緊最快去到100m.
但有過小問題,速度慢時要重開路由器。
換IP就快返。

回覆 8# kennethchan17

winco話試過香港用有時會唔穩定,係美國無事
所以佢地無入,無行貨