類似Synology入面個香港IP Range Firewall設定

在那裡睇到類似Synology入面個香港IP Range是什麼?? 因為想Set隻firewall block港外IP

回覆 1# hackentsui

Firewall > 新增>來源 >區域 > 選擇 > 撰香港

樓主好似想睇下S嘅HK lP Table
搬字過紙式在firewall做設定
晤係在NAS上使用

個range複雜到暈
唔係一個大range包哂, 係好多個細range

個range複雜到暈
KinChungE 發表於 2016-6-25 18:34

google 揾到其中一個網頁提供資料,真係你無本事入得晒。

http://www.nirsoft.net/countryip/hk.html

個range複雜到暈
KinChungE 發表於 2016-6-25 06:34 PM

亦可能唔太準

亦可能唔太準
TH30 發表於 2016-6-25 22:38

仲要可能隨時會變
冇可能成日走去check再人眼續個對

我覺得做好其他security例如密碼錯誤上限會好過限IP。IP geolocation唔係100%準確的,任何IP owner都可以將佢地的IP用係唔同地方,美國登記可以係全世界用都得。

我覺得做好其他security例如密碼錯誤上限會好過限IP。IP geolocation唔係100%準確的,任何IP owner都可以將佢地的IP用係唔同地方
evantkh 發表於 2016-6-25 10:59 PM

又唔係唔可以用既,唔好淨靠 IP range 囉,除非只係想隔一隔俄羅斯黑客等等

謝謝大家的回覆~